Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές-«Βαρίδια» η τεχνολογία και η ηλεκτροκίνηση

Πτωτικές τάσεις παρουσίασαν την Τρίτη (21/5) τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα, για μεγαλύτερο διάστημα από το αναμενόμενο, επιβάρυναν το κλίμα.

Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκαν οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ λόγω των απωλειών στους κλάδους της ηλεκτροκίνησης και της τεχνολογίας. Σχεδόν -20% η πτώση για την Li Auto, καθώς η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωσε

απογοητευτικά κέρδη α’ τριμήνου. Η BYD και η Geely Automobile υποχώρησαν περισσότερο από 3% η καθεμία.

Οι ευρύτερες περιφερειακές μετοχές τεχνολογίας παρέμειναν στάσιμες, καθώς οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί εν όψει των αποτελεσμάτων της Nvidia, που θα ανακοινωθούν αυτήν την Τετάρτη. Η Tencent κατέγραψε «βουτιά» 3% καθώς το πολυαναμενόμενο παιχνίδι για κινητά Dungeon & Fighter βγήκε εκτός σύνδεσης μόλις μία ώρα μετά την κυκλοφορία του. Η Alibaba έχασε 1% αφού η μονάδα cloud μείωσε περαιτέρω τις τιμές, ειδικά για το bot Tongyi Qianwen AI της εταιρείας. Η Baidu «βυθίστηκε» 3%, παρακολουθώντας τις απώλειες των ομοτίμων της.

Οι αγορές περιμένουν επίσης από το Πεκίνο να δημοσιεύσει την τελευταία του λίστα με μέτρα τόνωσης και τις πιθανές επιπτώσεις τους στην οικονομία. Αν και η αισιοδοξία για περισσότερα κίνητρα ήταν βασικός μοχλός του πρόσφατου ράλι στις κινεζικές μετοχές, οι traders περιμένουν τώρα να δουν κατά πόσο θα στηρίξουν πραγματικά την οικονομία τα εν λόγω μέτρα. Οι αναλυτές τονίζουν ότι τα πακέτα τόνωσης θα είναι το «κλειδί» για την οικονομική ανάκαμψη, ιδιαίτερα εκείνων που στοχεύουν στην αγορά ακινήτων.

Πτώση 0,18% σημείωσε ο δείκτης ASX 200 στην Αυστραλία και έκλεισε στις 7.849,40 μονάδες, καθώς τα πρακτικά της συνεδρίασης της Reserve Bank of Australia τον Μάιο έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα σκέφτηκε να αυξήσει τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei υποχώρησε κατά 0,35% στις 38.953,50 μονάδες και στη Νότια Κορέα ο Kospi κινείται χαμηλότερα κατά 0,73% στις 2.722,08 μονάδες. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite καταγράφει απώλειες 0,50% στις 3.155,44 μονάδες, ο Shenzhen Component χάνει 0,74% στις 9.678,78 μονάδες και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng διολισθαίνει 1,92% στις 19.260 μονάδες.

#ασιατικά_χρηματιστήρια
Keywords
Αναζητήσεις
sto-kokkino-oi-asiatikes-agores-varidia-i-technologia-kai-i-ilektrokinisi.htm
Τυχαία Θέματα