Wall Street: Νευρικότητα μετά τις δηλώσεις Πάουελ- Ανακάμπτει ο Dow

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η συνεδρίαση της Τρίτης (16/4) στη Wall Street, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ για πιθανότητα περαιτέρω διατήρησης των επιτοκίων.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 37.798,77 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,22% στις 5.050,73 μονάδες και ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,12% στις 15.865,25 μονάδες.

Μετά τη δήλωση του Πάουελ ότι η τρέχουσα κατάσταση της οικονομικής πολιτικής θα πρέπει

να παραμείνει σε ισχύ, οι μετοχές παρουσίασαν μεταβλητότητα.

«Τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι ξεκάθαρο ότι δε μας έχουν προσφέρει περισσότερη αυτοπεποίθηση (για την πορεία του πληθωρισμού προς τον στόχο) και αντίθετα καταδεικνύουν ότι μπορεί να χρειαστεί να περάσει περισσότερος καιρός από ότι αναμενόταν για να αποκτήσουμε αυτή την αυτοπεποίθηση», σημείωσε ο Πάουελ.

Ωστόσο, ο Dow ενισχύθηκε από το ράλι της UnitedHealth, η οποία σημείωσε άνοδο 5,28% λόγω των καλύτερων από τις εκτιμήσεις εσόδων για το πρώτο τρίμηνο. Από την άλλη πλευρά, η Johnson & Johnson, η οποία, επίσης, περιλαμβάνεται στη σύνθεση του Dow, υποχώρησε κατά 1,76%, λόγω μικτών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Η Morgan Stanley κέρδισε 2,59%, καθώς ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ η Bank of America σημείωσε πτώση 1,50% μετά την ανακοίνωση μειωμένων εσόδων και κερδών.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής έφεραν αισιοδοξία στη Wall Street τις πρώτες στιγμές της νέας περιόδου εταιρικών κερδών. Από το 10% (περίπου) των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα, σχεδόν τέσσερις στις πέντε έχουν υπερβεί τις εκτιμήσεις της Wall Street, σύμφωνα με την FactSet.

Οι υψηλές αποδόσεις των ομολόγων επιβαρύνουν το κλίμα στη Wall Street. Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ εκτινάχθηκε πάνω από το 5% την Τρίτη μετά τις δηλώσεις του Πάουελ.

Οι επενδυτές παρακολουθούν, επίσης, τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή μετά την εκτόξευση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ιράν στο Ισραήλ το Σάββατο. Ο δείκτης μεταβλητότητας της CBOE, που συνήθως αναφέρεται ως ο δείκτης φόβου, κυμάνθηκε γύρω στο 19, αφού εκτινάχθηκε, στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Με την ανάκαμψη της Τρίτης, o Dow έσπασε ένα σερί απωλειών 6 ημερών, το μεγαλύτερο αρνητικό σερί του από τον Ιούνιο. Ο δείκτης των blue-chip έχει διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του 2024, μια σημαντική αντιστροφή, αν αναλογιστεί κανείς ότι πλησίασε τις 40.000 μόλις εβδομάδες πριν.

Οριακές απώλειες για το πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ στο Ιράν

Με μικρές μεταβολές έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές παραμένουν με το βλέμμα στο Ισραήλ, αναμένοντας την απάντησή του στην επίθεση με drones και πυραύλους από το Ιράν. Το πολεμικό συμβούλιο αναμένεται να λάβει την απόφασή του την Τετάρτη.

Το συμβόλαιο του WTI παραδόσεως Μαΐου υποχώρησε κατά 0,06% στα 85,36 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent παραδόσεως Ιουνίου διολίσθησε κατά 0,09% στα 90,02 δολάρια το βαρέλι.

#nyse #Wall_Street #ΜΕΙΚΤΑ_ΠΡΟΣΗΜΑ #νευρικότητα #Πάουελ #FED #επιτόκια #Μέση_Ανατολή
Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-nevrikotita-meta-tis-diloseis-paouel--anakabtei-o-dow.htm
Τυχαία Θέματα