Υστατο «χαίρε» στον «δάσκαλο» Καργάκο!

Υστατο «χαίρε» στον «δάσκαλο» Καργάκο!17.01.2019Πρόσωπα

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον σπουδαίο ιστορικό και φιλόλογο

Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στα Ανω Πατήσια, προκειμένου να απευθύνει το ύστατο «χαίρε» στον σπουδαίο Ελληνα και σύγχρονο δάσκαλο του Γένους, τον «Μέγα Φιλέλληνα» -όπως τον αποκαλούσαν- Σαράντο Καργάκο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 82 ετών, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή, η σύζυγός του Ιωάννα, η οποία

συνόδευσε, μαζί με τα δύο παιδιά τους, τη Ρωξάνη και τον Γιάννη, τον σύντροφο της ζωής της στην τελευταία του κατοικία. Την τιμητική φρουρά αποτελούσαν Μανιάτες και Μανιάτισσες, φορώντας τοπικές ενδυμασίες.

Το φέρετρο του Σαράντου Καργάκου ήταν σκεπασμένο με το λευκό με μπλε σταυρό λάβαρο που ύψωσαν οι Μανιάτες το 1821 κατά του οθωμανικού ζυγού, με τις επιγραφές «Νίκη ή Θάνατος» (και όχι «Ελευθερία ή Θάνατος», γιατί οι Μανιάτες ήταν πάντα ελεύθεροι) και «Ταν ή Επί Τας». Στο τελευταίο «αντίο» στον συνεργάτη και αρθρογράφο της «δημοκρατίας» και της εφημερίδας «Εστία» Σαράντο Καργάκο, την Εκκλησία εκπροσώπησαν οι μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος και Μάνης Χρυσόστομος.

Από τον πολιτικό κόσμο, μεταξύ άλλων, αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο ιστορικό, συγγραφέα και φιλόλογο Σαράντο Καργάκο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά και υπουργός Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Ακόμη, το «παρών» έδωσαν ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης αλλά και ο ηθοποιός Κώστας Πρέκας. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου βρέθηκαν επίσης ο εκδότης της «δημοκρατίας» Γιάννης Φιλιππάκης και ο διευθυντής της εφημερίδας «Εστία» Μανώλης Κοττάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα