Ψήφος εμπιστοσύνης... made in China

Ψήφος εμπιστοσύνης... made in China17.01.2019Βουλή

Βρέθηκαν οι «πρόθυμοι» να στηρίξουν την κυβέρνηση ακόμη και με επιστολές από την Ασία! 151-148 το αποτέλεσμα

Επιβίωσε της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης (με ψήφους 151 υπέρ, 148 κατά και με απόντα τον Γ. Κασαπίδη) η κυβέρνηση, που, αφού πρώτα ανακάτεψε αριστοτεχνικά την κοινοβουλευτική τράπουλα, κατάφερε να βρει τελικά τους πρόθυμους βουλευτές για να τη στηρίξουν ακόμη και από... την Κίνα. Με την ψήφο τους της έδωσαν επί της ουσίας λευκή επιταγή να περάσει ανεμπόδιστα από τη Βουλή

την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και να ρίξει μαχαιριά στη Μακεδονία.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε έπειτα από ένα διήμερο αντεγκλήσεων, αλληλοκαρφωμάτων και βαρύτατων προσωπικών αιχμών, με την ονομαστική ψηφοφορία, η οποία διεξήχθη με τον παραδοσιακό τρόπο διά ανατάσεως της χειρός και όχι μέσω του πανάκριβου ηλεκτρονικού συστήματος, προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού, προκειμένου να αποτυπωθεί και on camera ότι η κυβέρνηση διαθέτει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Οσο για τους Βασίλη Κόκκαλη και Ελενα Κουντουρά, δεν εμφανίστηκαν ούτε χθες για να υποστηρίξουν την ψήφο τους, παρά επέλεξαν να δώσουν επιστολική ψήφο εμπιστοσύνης από την Κίνα.

Με δεδομένο πάντως ότι οι έξι βουλευτές «καβάτζα» είχαν βρεθεί ήδη από τη Δευτέρα, η συζήτηση στράφηκε σχεδόν αποκλειστικά στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο πότε αυτή θα κυρωθεί. Το κείμενο της κύρωσης θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, πολύ πιθανό ακόμη και σήμερα, με το Μαξίμου να επιθυμεί η κρίσιμη ψηφοφορία να διεξαχθεί το αργότερο έως τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Εν όψει της κύρωσης της συμφωνίας που βρίσκεται προ των πυλών, το πολιτικό σκηνικό της χώρας μοιάζει με κινούμενη άμμο, μια και τα κόμματα βρίσκονται σε εντονότατες διεργασίες, καθώς η ψήφος εμπιστοσύνης δεν συνεπάγεται και απαραίτητα υπερψήφιση του Σκοπιανού.

Αλλωστε, οι Βασίλης Κόκκαλης και Κώστας Ζουράρις έχουν ξεκαθαρίσει πως, παρότι στηρίζουν την κυβέρνηση, δεν θα πουν το πολυπόθητο «ναι» στη συμφωνία, αν και υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων η μετατόπιση του πρώτου θεωρείται πιθανή. Κι αυτό διότι οι μέχρι πρότινος σίγουρες ψήφοι του Ποταμιού πλέον έχουν μετατραπεί σε «θα δούμε», «ίσως» και «ναι μεν, αλλά», με το κόμμα να εξετάζει πολύ σοβαρά είτε την αποχή είτε το «παρών», ακόμη και το «μαύρο». Διαβουλεύσεις γίνονται και εντός του Κινήματος Αλλαγής. Ολα θα ξεκαθαριστούν μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, με άπαντες τους βουλευτές να φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για όλες τις πράξεις και τις αποφάσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα