Υπουργός της Μέρκελ, λομπίστας φαρμάκου!

Υπουργός της Μέρκελ, λομπίστας φαρμάκου!28.02.2018Πρόσωπα

Το γερμανικό «παράδειγμα»

Ενώ η χώρα μας κινείται στον ρυθμό του Novartis-gate και μόλις δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι λομπίστες ζουν στο τρίγωνο Βρυξέλλες -Λουξεμβούργο - Στρασβούργο για να επηρεάζουν πολιτικές αποφάσεις προωθώντας τα συμφέροντα της φαρμακοβιομηχανίας, οι «άτεγκτοι» Γερμανοί, που δεν χάνουν την ευκαιρία να «κουνούν το δάχτυλο»

στην Ελλάδα, μόλις απέκτησαν έναν τέτοιο για υπουργό Υγείας!

Ο (δηλωμένα ομοφυλόφιλος) 37χρονος Γενς Σπαν, που έλαβε από τη Μέρκελ τον θώκο του υπουργείου Υγείας, είναι πρώην λομπίστας της φαρμακευτικής βιομηχανίας, αφού υπήρξε ιδιοκτήτης εταιρίας δημοσίων σχέσεων που παρείχε συμβουλευτική σε φαρμακευτικές. Μάλιστα, σε μία παλιά διαφήμισή της η εταιρία, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει πελάτες, ανέφερε ως συγκριτικό πλεονέκτημα «τις καλές επαφές της με το γερμανικό Κοινοβούλιο», αφού ο Σπαν ήταν βουλευτής του CDU από το 2006!

Σύσταση

Η αποκάλυψη έρχεται να προστεθεί στη χθεσινή σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προς τη Γερμανία να κάνει περισσότερα για να εξασφαλίσει τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.
Οπως ήταν αναμενόμενο, την απόφαση Μέρκελ για την τοποθέτηση του Σπαν στο υπουργείο Υγείας δεν είδαν με «καλό μάτι» τα στελέχη ΜΚΟ που υπερασπίζονται τη διαφάνεια και εδώ και χρόνια διεκδικούν την ύπαρξη ενός μητρώου «lobbying», στο οποίο να καταγράφεται κάθε επαφή συμφερόντων-βουλευτών. Υπέρ της ύπαρξης του μητρώου τάσσεται και το 75% των Γερμανών.

Keywords
Τυχαία Θέματα