Αντ. Κουνάδης: «Η Ακαδημία οφείλει να μη σιωπά»

Αντ. Κουνάδης: «Η Ακαδημία οφείλει να μη σιωπά»28.02.2018Πρόσωπα

Ποιους στόχους έθεσε ο νέος πρόεδρος του πνευματικού ιδρύματος

Ενα βήμα πιο κοντά στην κοινωνία και στους στόχους της επιθυμεί να φέρει το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας, την Ακαδημία Αθηνών, ο νέος πρόεδρός του -και παλιός πρωταθλητής της δισκοβολίας- Αντώνης Κουνάδης.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του, ο κ. Κουνάδης, ο οποίος

ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του στα μέσα Ιανουαρίου, έχει τονίσει «την ανάγκη τής προς τα έξω επικοινωνίας της Ακαδημίας για θέματα μείζονος κοινωνικής σημασίας.

Η Ακαδημία οφείλει να αφουγκράζεται τα μηνύματα της κοινωνίας, να μη σιωπά και να δημοσιοποιεί τις θέσεις της σε εκπλήρωση του πνευματικού της χρέους». Μάλιστα, αυτή η στροφή προς τα έξω γίνεται, όπως επισημαίνει ο ίδιος, για να δικαιώσει όσους ζητούν την ηγετική παρουσία του ιδρύματος στη σύγχρονη εποχή, που μαστίζεται από μια βαθιά και πολύπλευρη κρίση στον οικονομικό, στον κοινωνικό και τον πολιτικό τομέα.

Παράλληλα, από τη θέση του, ο Αντώνης Κουνάδης έχει αρχίσει ήδη να φέρνει πιο κοντά την Ακαδημία Αθηνών στους «στόχους» της, πολλοί από τους οποίους είχαν ξεχαστεί. Από τις προτεραιότητες που έθεσε είναι να συνεχίσει τη συγγραφή του «Ιστορικού Λεξικού της Νέας Ελληνικής Γλώσσας», του οποίου η έκδοση ξεκίνησε το 1933 και μόλις πρόσφατα εκδόθηκε ο 6ος τόμος ο οποίος περιλαμβάνει το 1/3 του γράμματος «Δ».

Το δεύτερο θέμα που προωθεί αφορά την κατασκευή του πολυώροφου κτιρίου επί των οδών Σίνα και Βησσαρίωνος, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο προορίζεται να στεγάσει τις διάσπαρτες σε διάφορα κτίρια υπηρεσίες της Ακαδημίας. Ο ίδιος έχει πει για τα δύο παραπάνω θέματα ότι αποτελούν «μεγαλόπνοα έργα ζωτικής σημασίας για την Ακαδημία, στα οποία οφείλουμε όλοι να αφιερώσουμε τις δυνάμεις μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα