Πειραιώς: Ο Πάιατ άνοιξε τη συζήτηση για το FBI

Πειραιώς: Ο Πάιατ άνοιξε τη συζήτηση για το FBI28.02.2018Πρόσωπα

Συνεχίζει να εκθέτει τη χώρα μας ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος, μέσω του γραφείου Tύπου της Ν.Δ., επιμένει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας μας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε συνέχεια χθες στο θέμα των ερευνών του FBI για το σκάνδαλο Novartis, δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την προχθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη και Πάιατ.

Οπως

τονίζει σε νέα ανακοίνωσή της η Ν.Δ., ο Αμερικανός πρέσβης «άνοιξε μόνος του τη συζήτηση για τη Novartis και είπε, επί λέξει, στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι στις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει το FBI για την υπόθεση Novartis δεν εμπλέκεται κανένας Ελληνας πολιτικός», επειδή η έρευνα εκεί αφορά την παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας.

Η Ν.Δ. προσθέτει, ωστόσο, ότι ο κ. Πάιατ είπε ακόμη πως «η αμερικανική πλευρά δεν επιθυμεί οποιαδήποτε ανάμειξή της στις αντίστοιχες έρευνες που διεξάγει η ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς αυτές αφορούν την ενδεχόμενη παραβίαση της ελληνικής έννομης τάξης». Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι υπάρχουν γραπτές συνεννοήσεις μεταξύ πρεσβείας και Μοσχάτου, και ότι συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών να δημοσιοποιηθεί από τη Ν.Δ. η δήλωση του κ. Πάιατ, ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, κατήγγειλε κυβερνητική επιχείρηση διαστρέβλωσης όσων του ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Από την άλλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη Ν.Δ. για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Οπως είπε, το FBI ελέγχει κατά ποσόν πολυεθνικές εταιρίες αναπτύσσουν πολιτικές διαφθοράς - «δεν ελέγχουν πολιτικά πρόσωπα». Υπογράμμισε, δε, ότι δεν μπορεί μια ξένη κυβέρνηση να στοχεύει σε πολίτες και υπενθύμισε πως με την ίδια διαδικασία οι αμερικανικές Αρχές ξεκίνησαν την έρευνα για τη Siemens και κατόπιν προέκυψε η εμπλοκή πολιτικών προσώπων και στελεχών της εταιρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα