Ξεπέρασαν το ένα δισ. οι χρήστες του Instagram

Ξεπέρασαν το ένα δισ. οι χρήστες του Instagram22.06.2018Ειδήσεις

Λανσάρει και νέα εφαρμογή βίντεο

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο ο αριθμός των ενεργών μηνιαίων χρηστών του Instagram αυξήθηκε κατά 200.000.000, ξεπερνώντας το ένα δισεκατομμύριο σε όλο τον κόσμο! Αξίζει να αναφερθεί ότι το Instagram αποτελεί πλέον την τέταρτη πλατφόρμα δικτύωσης,

ιδιοκτησίας του facebook, που ξεπερνά το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου χρηστών, μετά το ίδιο το facebook, το WhatsApp και το Messenger. Το Instagram αναπτύσσεται με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι το twitter και το Snapchat, κερδίζοντας ολοένα περισσότερους εφήβους και γενικότερα χρήστες νεότερης ηλικίας, τους οποίους ωστόσο χάνει το facebook.

Την ίδια ώρα το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει πλέον την ανάρτηση βίντεο διάρκειας έως μιας ώρας, κάτι που θα το καταστήσει ανταγωνιστή του YouTube της Google. Eτσι, θα απομακρυνθεί από την αρχική λειτουργία του, που ήταν η ανάρτηση φωτογραφιών των χρηστών του.

Μεγάλη διάρκεια

Η νέα κινητή εφαρμογή IGTV του Instagram θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάζουν βίντεο μεγάλης διάρκειας. Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει, μεταξύ άλλων, σε καλλιτέχνες και άλλες διασημότητες με εκατομμύρια «ακολούθους» να παρέχουν στο κοινό τους άφθονο υλικό. Μέχρι σήμερα τα βιντεοκλίπ τους στο Instagram δεν ξεπερνούν το ένα λεπτό.

Οι περισσότεροι χρήστες θα μπορούν να ανεβάζουν έως δεκάλεπτα βίντεο, ενώ όσοι έχουν περισσότερους «ακολούθους» θα δικαιούνται βίντεο έως μιας ώρας. Το IGTV θα λειτουργεί τόσο ως μέρος του Instagram όσο και ως ανεξάρτητη εφαρμογή. Oπως και στο YouTube, κάθε χρήστης θα μπορεί να έχει ένα δικό του «κανάλι» στο IGTV.

Keywords
Τυχαία Θέματα