Βροχή από μολότοφ σε Εξάρχεια και Πολυτεχνείο! «Πνίγηκαν» στο νερό οι επιθέσεις των αναρχικών

Βροχή από μολότοφ σε Εξάρχεια και Πολυτεχνείο! «Πνίγηκαν» στο νερό οι επιθέσεις των αναρχικών19.11.2018Ρεπορτάζ

Λίρα εκατό αποδείχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου, στη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου, τα υδροφόρα οχήματα που έβγαλε στον δρόμο η ΕΛ.ΑΣ. για πρώτη φορά ώστε να αντιμετωπίσει τους ταραξίες.

Νωρίτερα, στον χώρο μπροστά από το Πολυτεχνείο και στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων επικράτησε σκηνικό πολέμου μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών, που περιελάμβανε ένα αποπνικτικό κοκτέιλ με μολότοφ, πέτρες, φωτοβολίδες

και χημικά.

Εκτός από την πρωτεύουσα, από ταραχές και καταστροφές αμαυρώθηκε και ο εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Τα παρατράγουδα στην Αθήνα άρχισαν όταν ολοκληρώθηκαν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία οι πορείες για τον εορτασμό της επετείου. Οι αναρχικοί, που συμμετείχαν στην πορεία, προχώρησαν μετά την πρεσβεία και βρέθηκαν μπροστά από τη ΓΑΔΑ. Εκεί σημειώθηκαν επεισόδια με τους αστυνομικούς.



Αμέσως μετά, η οδός Στουρνάρη μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με οδοφράγματα και δεκάδες βόμβες μολότοφ. Λίγη ώρα αργότερα, οι επιθέσεις των αναρχικών «πνίγηκαν» στο νερό όταν χρησιμοποιήθηκαν ο «Αίαντας» και η «Αύρα», όπως είναι οι κωδικές ονομασίες των δύο ειδικών οχημάτων εκτόξευσης νερού που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. Την ικανοποίησή τους για την αυτοσυγκράτηση που επέδειξαν οι αστυνομικοί εξέφρασαν οι ηγεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ.

Στη Θεσσαλονίκη

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό το βράδυ του Σαββάτου και στη Θεσσαλονίκη. Προκλήθηκαν ζημιές άνω των 20.000 ευρώ στους χώρους της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ αντιεξουσιαστές κατέστρεψαν μέχρι και τουαλέτα ΑμεΑ! Το κάμπους χθες θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, με μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να σχολιάζουν στη «δημοκρατία» πως θα χρειαστούν πολλές ημέρες για να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση.



Από τους καταστροφείς δεν γλίτωσαν μάρμαρα, καρτοτηλέφωνα, πυροσβεστήρες, παράθυρα, θρανία και έδρανα. «Εσπασαν τζάμια ασφαλείας. Κάνανε ζημιές σε πόρτες και διέρρηξαν τρεις, ενώ κατέστρεψαν και μηχανήματα» δηλώνει στη «δημοκρατία» ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Κώστας Κατσιφαράκης.

Καφέδες και αβγά στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ

Στόχος διαδηλωτών έγιναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία συμμετείχαν το Σάββατο στην πορεία για το Πολυτεχνείο, στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας. Αγνωστοι πέταξαν νερά, καφέδες και αβγά σε υπουργούς, βουλευτές, στελέχη και διαδηλωτές από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Ρήγας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία και Θοδωρής Δρίτσας. Εκεί βρέθηκε και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος δήλωσε για το περιστατικό: «Δεν είναι κάτι γενικευμένο, θέλουν κάποιοι να το κάνουν μπροστά στις κάμερες για να δώσουν την εντύπωση ότι ο κόσμος μάς καθυβρίζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα