Χρησιμοποίησαν τον... «Τρελαντώνη» για να στείλουν στον Μητσοτάκη μήνυμα!

Χρησιμοποίησαν τον... «Τρελαντώνη» για να στείλουν στον Μητσοτάκη μήνυμα!19.11.2018Παρασκήνιο

Συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στα «Παραπολιτικά», που μέχρι πρότινος τον αποκαλούσαν «Τρελαντώνη»

Nέο... χτύπημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο από τους «φίλους» του και, συγκεκριμένα, την εφημερίδα «Παραπολιτικά». Αυτοί που μέχρι πρότινος χαρακτήριζαν τον πρώην πρωθυπουργό «Τρελαντώνη» και του εξαπέλυαν συνεχείς σφοδρές επιθέσεις τώρα φιλοξένησαν μακροσκελή συνέντευξή του, θέλοντας να στείλουν νέο μήνυμα στον πρόεδρο της Ν.Δ., σε συνέχεια

άλλων αντίστοιχων κατά το τελευταίο διάστημα.

Οπως, για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα, όταν ο εκδότης της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης εξέφρασε την αντίθεσή του στη μεταγραφή Τατσόπουλου στη Ν.Δ. και ζήτησε από την ηγεσία της να... διορθώσει το λάθος. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρε την υποψηφιότητα του Βασίλη Κορκίδη για τη δημαρχία του Πειραιά απέναντι στο δίδυμο Μώραλη - Μαρινάκη, προφανώς έπειτα από παρότρυνση του επιχειρηματία, προκειμένου να φανεί ποιος έχει το «πάνω χέρι» στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του εξέφρασε την πρόθεσή του να πάει «μέχρι τέλους» την υπόθεση Novartis, ασκώντας δριμεία επίθεση στους Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Παύλο Πολάκη. «Δεν θα γλιτώσουν. Θα κάτσω στο σκαμνί όλους τους σκευωρούς. Τους περιμένω... Δεν αστειεύομαι» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «οι δόλιοι της κυβέρνησης προαναγγέλλουν, στήνουν και σπιλώνουν».

Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, ενώ όσον αφορά την περίοδο Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών, τη χαρακτήρισε «εφιαλτική» και τόνισε την ανάγκη να συσταθεί για το θέμα εξεταστική επιτροπή. «Ποτέ κυβέρνηση δεν “κατάφερε” να κάνει σε τόσο λίγο χρόνο τόσο τεράστια ζημιά! Πώς να μη γίνει εξεταστική γι' αυτό;» διερωτήθηκε. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι δεν θα είχαν ληφθεί πρόσθετα μέτρα, εάν η χώρα δεν είχε οδηγηθεί σε εκλογές το 2015, υπενθυμίζοντας πως η Ελλάδα είχε ήδη βγει δύο φορές στις αγορές (τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του 2014) και είχε αντλήσει συνολικά 4,5 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, υποστήριξε ότι ουδέποτε του έδωσαν οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. τελεσίγραφο για την επίλυσή του, λέγοντας με νόημα ότι τελεσίγραφο δόθηκε «σε εκείνους που γνωρίζουν ότι είναι έτοιμοι να υποχωρήσουν». Για το κλείσιμο της ΕΡΤ επί των ημερών του, είπε: «Το πόσο δίκιο είχα τότε αποδεικνύεται σήμερα από την τραγελαφική κατάσταση της νέας ΕΡΤ που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ και που δεν τη βλέπει κανείς…». Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «ξεχαρβάλωμα» την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση, δηλώνοντας πάντως πως υποστηρίζει την απεμπλοκή της εκλογής Προέδρου από τη διάλυση της Βουλής.

Σχετικά με την παροχολογία της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι θα δημιουργήσει περισσότερους εχθρούς από φίλους και δήλωσε βέβαιος πως η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ «έχει τελειώσει».

----

«Παραλήρημα μεγαλομανίας» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Το παραλήρημα μεγαλομανίας του Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" προκαλεί τον ελληνικό λαό» ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού.

«Κανείς δεν έχει ξεχάσει την καταστροφική του διακυβέρνηση, που έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και οδήγησε εκατομμύρια Ελληνες στην ανεργία και τη φτώχεια... Ο κ. Σαμαράς, αφού έκανε όσα έκανε σε βάρος του ελληνικού λαού, έχει το θράσος να συκοφαντεί τη Δικαιοσύνη και να ζητάει και τα ρέστα από εκείνους που ανέλαβαν το βαρύ έργο να βγάλουν την Ελλάδα από τον βούρκο που τη βύθισε».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, εξάλλου, τόνισε: «Οχι μόνο αμετανόητος, αλλά και υπερήφανος για το κλείσιμο της ΕΡΤ δήλωσε ο πραγματικός αρχηγός της Ν.Δ.».

Keywords
Τυχαία Θέματα