Οι νέες δηλώσεις για το Κτηματολόγιο

Οι νέες δηλώσεις για το Κτηματολόγιο19.11.2018Άρθρα

ΟΔΗΓΟΣ: Τα δικαιολογητικά και τα ποσά που οφείλετε να καταβάλετε

Τι χρειάζεται να κάνουν όσοι δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας

Τα έντυπα που πρέπει να συμπληρώσετε

Η Θέση μας: Η παρακμιακή φιέστα είναι εδώ

Διαβάστε επίσης:

►«Απόδραση» μέσω Ε.Ε. σχεδιάζει ο Τσίπρας►Ωρα μηδέν για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων►Απειλές πολέμου από τον Ερντογάν, που εισβάλλει στην κυπριακή ΑΟΖ►Διάδοχος της Μέρκελ δηλώνει... φτωχός και βγάζει 1.000.000 €►Σε αδιέξοδο
η κυβέρνηση από τον ιερό πόλεμο!►ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Χάθηκαν 120.087 θέσεις εργασίας μέσα σε έναν μήνα!►Χρησιμοποίησαν τον... «Τρελαντώνη» για να στείλουν στον Μητσοτάκη μήνυμα!►ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Παγκόσμια Τράπεζα θέλει να καταργήσει το Δημόσιο!

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο!

Αρχίζει σταδιακά από σήμερα η τέταρτη φάση, όπου θα καταγραφεί το 63% της ελληνικής επικράτειας. Τα δικαιολογητικά και τα ποσά που θα καταβληθούν

Από τον
Βασίλη Παπακωνσταντόπουλο

Η αντίστροφη μέτρηση για όσες περιοχές δεν έχουν ακόμη υποβληθεί δηλώσεις της ακίνητης περιουσίας στο Κτηματολόγιο έφθασε στο τέλος της. Από σήμερα αρχίζει σταδιακά η κτηματογράφηση συνολικής έκτασης 82.000.000 στρεμμάτων, που αντιστοιχούν στο 63% της έκτασης της ελληνικής επικράτειας, με τα Δωδεκάνησα να ανοίγουν τον... χορό.

Οι πολίτες θα κληθούν να καταθέσουν όλα τα έγγραφα που θωρακίζουν την ακίνητη περιουσία τους, αλλά και να καταβάλουν τέλος ύψους 35 ευρώ ανά ιδιοκτησία. Σε αυτήν την τέταρτη φάση θα καταγραφούν 16.500.000 δικαιώματα πολιτών σε 57 περιφερειακές ενότητες της χώρας, εκ των οποίων τα 6.200.000 δικαιώματα σε αστικές περιοχές και τα 10.300.000 δικαιώματα σε αγροτικές και ορεινές περιοχές. Εκεί ακριβώς έγκειται η ιδιαιτερότητα του προγράμματος, καθώς στις περιοχές αυτές πολλά ακίνητα έχουν περάσει από γενιά σε γενιά προφορικά, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

Για τις περιπτώσεις αυτές προωθείται η λύση της χρησικτησίας, ώστε είτε με κάποιο μισθωτήριο είτε με ένα άλλο έγγραφο οι άνθρωποι να μπορέσουν να αποδείξουν ότι νέμονται νομίμως εδώ και πολλά χρόνια την περιουσία που θα δηλώσουν.

Η «δημοκρατία» παρουσιάζει σήμερα αναλυτικό οδηγό για το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες. Ποια δικαιολογητικά πρέπει να καταθέσουν, τι θα κληθούν να πληρώσουν σε πρώτη φάση, σε ποιες περιπτώσεις είναι υποχρεωτική η επισύναψη τοπογραφικού, πώς θα εντοπίσουν ηλεκτρονικά το ακίνητό τους, πού θα λειτουργήσουν γραφεία κτηματογράφησης και ενημέρωσης, και τι χρειάζεται να κάνουν όσοι δεν διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας.

Η διαδικασία

Η κτηματογράφηση μιας περιοχής είναι η διαδικασία καταγραφής των εμπράγματων ή άλλων εγγραπτέων δικαιωμάτων (π.χ., πλήρης ή ψιλή κυριότητα, επικαρπία, προσημείωση ή άλλο εμπράγματο βάρος κ.λπ.) που έχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ακίνητα μιας συγκεκριμένης περιοχής της χώρας και η σύνδεση των δικαιωμάτων αυτών με συγκεκριμένο ακίνητο, όπως αυτά ορίζονται και απεικονίζονται κατόπιν διαδικασιών ελέγχου και τεχνικής επεξεργασίας στα κτηματολογικά διαγράμματα. Κατά την καταγραφή ενός εμπράγματου δικαιώματος καταγράφονται επίσης και μια σειρά νομικών πληροφοριών (ληξιαρχικά στοιχεία και στοιχεία ταυτότητας του δικαιούχου, τρόπος απόκτησης του δικαιώματος, στοιχεία της πράξης με την οποία έχει αποκτηθεί το δικαίωμα κ.λπ.).

Από τη στιγμή που μία περιοχή θα εισέλθει σε διαδικασία κτηματογράφησης οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να προσέλθουν στο Γραφείο Κτηματογράφησης. Η υποβολή της δήλωσης γίνεται σε δύο βήματα. Το πρώτο είναι η προσκόμισή της μαζί με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα στο Γραφείο Κτηματογράφησης, όπου υπολογίζεται αυτόματα το αναλογούν τέλος κτηματογράφησης και εκδίδεται το έντυπο προσωρινής καταχώρησης δήλωσης και υπολογισμού τέλους.

Το έντυπο της δήλωσης

Στο συμπληρωμένο έντυπο της δήλωσης θα πρέπει να επισυναφθούν απλά φωτοαντίγραφα των τίτλων που τεκμηριώνουν τα δικαιώματα σε ακίνητα (π.χ. συμβόλαια), όπως επίσης απλό φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου. Θα χρειαστεί, επίσης, οι ιδιοκτήτες να επιδείξουν έγγραφο από το οποίο να προκύπτει το ΑΦΜ του δηλούντος (π.χ., εκκαθαριστικό Εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ κ.λπ.).

Δεύτερον, πρέπει να προχωρήσουν στον εντοπισμό του ακινήτου τους στους ψηφιακούς χάρτες της Ελληνικό Κτηματολόγιο. Αυτό μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής εφαρμογής (υπηρεσία θέασης ορθοφωτοχαρτών), όπου ο πολίτης μπορεί να σχεδιάσει τα όρια του οικοπέδου, να μετρήσει διαστάσεις και εμβαδόν, να εκτυπώσει την εικόνα και να την υποβάλει μαζί με τη δήλωση, ή στα γραφεία κτηματογράφησης, με τη βοήθεια του προσωπικού τους. Στη συνέχεια πρέπει να γίνει η πληρωμή του τέλους στις συνεργαζόμενες τράπεζες, από τις οποίες οι πολίτες θα λάβουν παραστατικό πληρωμής. Το παραστατικό αυτό θα προσκομίσουν στο Γραφείο Κτηματογράφησης και θα παραλάβουν το αποδεικτικό υποβολής δήλωσης, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία.

Η δήλωση μπορεί να υποβληθεί και ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κτηματολογίου. Αν κάποιος επιλέξει την ηλεκτρονική υποβολή, βασική προϋπόθεση είναι να έχει έναν λογαριασμό e-mail. Τα συνυποβαλλόμενα έγγραφα είτε θα τα σαρώσει και θα τα στείλει ηλεκτρονικά είτε θα τα αποστείλει ταχυδρομικά στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να επισυνάψει υποχρεωτικά απλό φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου και απλό φωτοαντίγραφο εγγράφου από το οποίο να προκύπτει το ΑΦΜ του δηλούντος (π.χ. εκκαθαριστικό Εφορίας, λογαριασμός ΔΕΗ κ.λπ.).

Σε 35 ευρώ ανά δικαίωμα ανέρχεται το κόστος

Το τέλος κτηματογράφησης έχει δύο σκέλη, ένα σταθερό, που είναι 35 ευρώ ανά δικαίωμα, και ένα αναλογικό 1‰ επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Ειδικότερα, για τις περιοχές που ξεκινάει η κτηματογράφηση, οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν το ποσό των 35 ευρώ ανά δικαίωμα στην αρχή της διαδικασίας κτηματογράφησης κατά την υποβολή της δήλωσης. Αν κάποιος έχει δικαίωμα σε τρία ακίνητα, θα καταβάλει 35 ευρώ για το κάθε ακίνητο. Αν σε ένα ακίνητο υπάρχουν πολλοί συνδικαιούχοι, θα πρέπει να υποβάλουν ξεχωριστές δηλώσεις και να πληρώσει καθένας το τέλος των 35 ευρώ.

Για τους βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, γκαράζ) καταβάλλεται τέλος 20 ευρώ. Το τέλος αυτό καταβάλλεται μόνο αν οι χώροι αυτοί είναι αυτοτελείς ιδιοκτησίες, δηλαδή έχουν ποσοστό συγκυριότητας στο οικόπεδο και δεν είναι παρακολουθήματα του διαμερίσματος.

Ειδικά για τις αγροτικές περιοχές, τα φυσικά πρόσωπα που έχουν εγγραπτέο δικαίωμα σε περισσότερα του ενός ακίνητα καταβάλουν πάγια τέλη για δύο μόνο εγγραπτέα δικαιώματα, ανεξαρτήτως του συνολικού αριθμού αυτών. Το τέλος μπορεί να πληρωθεί σε οποιαδήποτε τράπεζα εφάπαξ ή σε δόσεις (από δύο έως εννέα, ανάλογα με το ποσό). Για όσους υποβάλουν τη δήλωση ηλεκτρονικά, η πληρωμή του τέλους γίνεται μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής Visa και Master Card. Οσον αφορά το αναλογικό τέλος, καταβάλλεται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κτηματογράφησης από τους κυρίους ή επικαρπωτές και καθορίζεται σε ποσοστό 1‰ επί της πέραν των 20.000 ευρώ αξίας του ακινήτου, που θα προκύπτει από την τιμή ζώνης, την παλαιότητα και τον όροφο.

Στην περίπτωση συνδικαιούχων οι 20.000 εξαιρούνται για καθέναν συνδικαιούχο. Το μεταβλητό σκέλος αυτό επιμερίζεται στους τυχόν συνδικαιούχους (συγκυρίους ή επικαρπωτή) και σε κάθε περίπτωση ως ανώτατο ύψος του αναλογικού αυτού σκέλους του τέλους κτηματογράφησης ορίζεται το ποσό των 900 ευρώ.

Πότε χρειάζεται επισύναψη τοπογραφικού

Η επισύναψη οποιουδήποτε τύπου τοπογραφικού διαγράμματος, έστω και παλαιάς χρονολογίας, είναι υποχρεωτική σε τέσσερις περιπτώσεις: 1) Οταν το αναφέρει το συμβόλαιο. 2) Οταν γίνεται επίκληση χρησικτησίας σε αγροτεμάχιο/ οικόπεδο, σε περίπτωση μη εμφανών ορίων στο υπόβαθρο του Κτηματολογίου. 3) Οταν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια (συνεπώς υπάρχει τοπογραφικό). 4) Οταν έχει ήδη συνταχθεί για οποιαδήποτε άλλη χρήση (π.χ. για αγοραπωλησία).

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, εάν δεν υπάρχει τοπογραφικό διάγραμμα, παρέχεται δωρεάν από τον ιστότοπο www.ktimatologio.gr μέσω της «Υπηρεσίας Θέασης Ορθοφωτογραφιών». Από την εφαρμογή αυτή, επιλέγοντας νομό και ΟΤΑ, μπορεί ο πολίτης να περιηγηθεί στην περιοχή που τον ενδιαφέρει και να βρει το ακίνητό του, να σχεδιάσει στον χάρτη τα όρια, να μετρήσει τις διαστάσεις και το εμβαδόν του και να εκτυπώσει την εικόνα για να την υποβάλει μαζί με τη δήλωση. Με οποιαδήποτε μετρητική μέθοδο, ακόμα και μικρότερης ακρίβειας, όπως είναι η μέτρηση ενός απλού GPS χειρός, μπορεί ο πολίτης ακόμη και μόνος του να εντοπίσει σε ένα πρώτο επίπεδο τη θέση του ακινήτου. Είναι σημαντικό για τη διαδικασία καταγραφής του ακινήτου του ο δικαιούχος να απευθυνθεί στο ειδικευμένο προσωπικό του Γραφείου Κτηματογράφησης για να εντοπίσει τη θέση και τα όριά του.

Οι περιπτώσεις χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας!

Σε αυτό το νέο πρόγραμμα κτηματογραφήσεων περιλαμβάνονται ορεινές και αγροτικές περιοχές, καθώς και όλα τα νησιά και οι βραχονησίδες της χώρας που δεν έχουν έως σήμερα μπει στο Κτηματολόγιο.
Στις περιοχές αυτές πολλά ακίνητα έχουν περάσει από γενιά σε γενιά προφορικά, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Για τις περιπτώσεις αυτές προωθείται η λύση της χρησικτησίας, ώστε είτε με κάποιο μισθωτήριο είτε με ένα άλλο έγγραφο οι άνθρωποι να μπορέσουν να αποδείξουν ότι νέμονται νομίμως εδώ και πολλά χρόνια την περιουσία που θα δηλώσουν.

Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες; Να απευθυνθούν άμεσα σε έναν τοπογράφο, καθώς η ύπαρξη τοπογραφικού διαγράμματος είναι υποχρεωτική για όσους θα επικαλεστούν χρησικτησία.
Για τη θεμελίωση έκτακτης χρησικτησίας ο πολίτης πρέπει να προσκομίσει οτιδήποτε μπορεί να αποδείξει τη νομή του ακινήτου για 20 χρόνια, όπως η δήλωσή του στο Ε9, υποθήκες ή βάρη, έγγραφα χορήγησης επιδότησης, αποδείξεις οργανισμών κοινής ωφελείας κ.λπ. Γίνεται, επίσης, δεκτή ως αποδεικτικό έγγραφο η πράξη αναγνώρισης των ορίων των όμορων οικοπέδων (όπου οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων που γειτνιάζουν αναγνωρίζουν τον πολίτη ως ιδιοκτήτη του διπλανού χώρου).

«Ποδαρικό» στο πρόγραμμα από τον νομό Δωδεκανήσου

Το νέο πρόγραμμα κτηματογραφήσεων αρχίζει σήμερα από τα Δωδεκάνησα.
Καλούνται να υποβάλουν δήλωση όσοι έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των προκαποδιστριακών δήμων/κοινοτήτων: Αγαθονησίου του καλλικρατικού Δήμου Αγαθονησίου, Αστυπάλαιας του καλλικρατικού Δήμου Αστυπάλαιας, Καλύμνου του καλλικρατικού Δήμου Καλύμνου, Λειψών του καλλικρατικού Δήμου Λειψών, Λέρου (εκτός της περιοχής που έχει ενταχθεί στο Κτηματολόγιο Κω - Λέρου) του καλλικρατικού Δήμου Λέρου, Ολύμπου, Μεσοχωρίου, Σπόων, Βωλάδας, Απερίου, Οθους, Πυλών, Καρπάθου, Μενετών, Αρκάσας του καλλικρατικού Δήμου Καρπάθου, Κάσου του καλλικρατικού Δήμου Κάσου, Μανδρακίου, Εμπορείου, Νικίων του καλλικρατικού Δήμου Νισύρου, Μεγίστης του καλλικρατικού Δήμου Μεγίστης, Μεγάλου Χωριού, Λιβαδίων του καλλικρατικού Δήμου Τήλου και Χάλκης του καλλικρατικού Δήμου Χάλκης.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές αρχίζει σήμερα 19/11/2018 και λήγει
στις 19/2/2019 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 20/5/2019 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.
Για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών θα λειτουργήσουν δύο γραφεία κτηματογράφησης, ένα στην Κάρπαθο και ένα στην Κάλυμνο.

Οι περιπτώσεις χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας!

Σε αυτό το νέο πρόγραμμα κτηματογραφήσεων περιλαμβάνονται ορεινές και αγροτικές περιοχές, καθώς και όλα τα νησιά και οι βραχονησίδες της χώρας που δεν έχουν έως σήμερα μπει στο Κτηματολόγιο.

Στις περιοχές αυτές πολλά ακίνητα έχουν περάσει από γενιά σε γενιά προφορικά, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Για τις περιπτώσεις αυτές προωθείται η λύση της χρησικτησίας, ώστε είτε με κάποιο μισθωτήριο είτε με ένα άλλο έγγραφο οι άνθρωποι να μπορέσουν να αποδείξουν ότι νέμονται νομίμως εδώ και πολλά χρόνια την περιουσία που θα δηλώσουν.

Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες; Να απευθυνθούν άμεσα σε έναν τοπογράφο, καθώς η ύπαρξη τοπογραφικού διαγράμματος είναι υποχρεωτική για όσους θα επικαλεστούν χρησικτησία.

Για τη θεμελίωση έκτακτης χρησικτησίας ο πολίτης πρέπει να προσκομίσει οτιδήποτε μπορεί να αποδείξει τη νομή του ακινήτου για 20 χρόνια, όπως η δήλωσή του στο Ε9, υποθήκες ή βάρη, έγγραφα χορήγησης επιδότησης, αποδείξεις οργανισμών κοινής ωφελείας κ.λπ. Γίνεται, επίσης, δεκτή ως αποδεικτικό έγγραφο η πράξη αναγνώρισης των ορίων των όμορων οικοπέδων (όπου οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων που γειτνιάζουν αναγνωρίζουν τον πολίτη ως ιδιοκτήτη του διπλανού χώρου).

Ποιοι θα ακολουθήσουν

Τη σκυτάλη θα πάρουν στα τέλη του μήνα ή το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου Αιτωλοακαρνανία, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Αρτα και Λευκάδα, ενώ σταδιακά θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες περιοχές.
Πρόκειται ως επί το πλείστον για αγροτικές περιοχές και μικρούς οικισμούς σε Δράμα, Ξάνθη, Θάσο, Ροδόπη, Πιερία, Χαλκιδική, Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα, Ιωάννινα, Μαγνησία, Βοιωτία, Φωκίδα, Σκόπελο, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Κεφαλλονιά, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Βίλια, Σπέτσες, Υδρα, Πόρο, Λήμνο, Λέσβο, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Κρήτη (Λασίθι) και Π.Ε. Εύβοιας.

Σημειώνεται ότι για το «ΚΤΙΜΑ 16», όπως έχει ονομαστεί το πρόγραμμα, έχουν υπογραφεί οι 27 από τις 32 συμβάσεις του διαγωνισμού, ενώ για τις άλλες πέντε (Κυκλάδες, Θεσπρωτία - Κέρκυρα, Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο) εκκρεμεί η εκδίκαση ενστάσεων από συμμετέχοντες. Οι περιοχές αυτές εξαιρέθηκαν από τον στόχο ολοκλήρωσης του Κτηματολογίου τον Ιούνιο του 2021, καθώς είναι απίθανο να ανατεθούν πριν από το τέλος του έτους και μετατίθενται για το 2022.

Πού θα ιδρυθούν γραφεία και μονάδες ενημέρωσης

Τα κτηματολογικά γραφεία θα ιδρυθούν στις πρωτεύουσες νομών, στους οποίους αρχίζει η διαδικασία. Υπολογίζεται ότι εντός του Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν 30 γραφεία κτηματογράφησης.

Για τη διευκόλυνση των πολιτών που ζουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά έχουν ακίνητα σε άλλες περιοχές της χώρας, η Ελληνικό Κτηματολόγιο αποφάσισε να λειτουργήσουν και δύο μεγάλα γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που θα εξυπηρετήσουν περιοχές της νότιας και της βόρειας Ελλάδας αντιστοίχως.
Ειδικότερα, από τις αρχές του 2019 έως τη λήξη της συλλογής δηλώσεων θα λειτουργήσει γραφείο κτηματογράφησης στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, το οποίο θα εξυπηρετήσει τις Περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.
Γραφείο Κτηματογράφησης θα λειτουργήσει και στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης έως το τέλος του έτους, για τις περιοχές Ξάνθης, Δράμας, Χαλκιδικής, Καστοριάς και Φλώρινας.

Εκτός από τα Γραφεία Κτηματογράφησης θα δημιουργηθούν και 155 Μονάδες ενημέρωσης. Αυτές θα έχουν έδρα σε κάθε υπό κτηματογράφηση καλλικρατικό δήμο, ενώ κάποιες θα επισκεφθούν και μεγάλα χωριά (σε συνεργασία με τους δήμους) προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους.

Δείτε παρακάτω την δήλωση:

Keywords
κτηματολογιο, δηλωσεις, μερκελ, τραπεζες, λύση, συγκεκριμένο, αφμ, δεη, ηλεκτρονική, visa, master, ΟΤΑ, gps, αποδειξεις, ιωαννινα, αρτα, δραμα, ξανθη, καστορια, φλώρινα, υδρα, κρητη, κερκυρα, χανια, ηρακλειο, αθηνα, θεσσαλονικη, ελλαδα, εθνικη τραπεζα, σταση εργασιας, τελος ακινητης περιουσιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, τσιπρας, τελος του κοσμου, δικαιολογητικα, δεη πληρωμη, εκκαθαριστικο, ηλεια, φλώρινα, ηλεκτρονική, αδεια, ακινητα, αρτα, αφμ, γρεβενα, δωδεκανησα, δωρεαν, εδρα, ικαρια, λευκαδα, νησια, προγραμμα, ρεθυμνο, σπετσες, υδρα, υψος, φθιωτιδα, χαρτες, χαλκιδικη, gps, mail, αιτωλοακαρνανια, απλα, αρκαδια, βιλια, βοιωτια, βοηθεια, γινει, γινεται, γραφεια, δημοσιο, δηλωση, εγγραφα, εγγραφο, ευρω, υπαρχει, εντυπα, εξυπηρετηση, ερντογαν, εφαπαξ, θασο, θεσεις εργασιας, θεσπρωτια, εικονα, κυβερνηση, λακωνια, λημνο, λύση, ληξη, μεσσηνια, μηδεν, ξερετε, ορια, πρεβεζα, πιερια, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, τιμη, τρια, φυσικα, φιεστα, φωκιδα, φτωχος, βηματα, δικαιωμα, δικαιωματα, εφαρμογη, εννεα, ηλεκτρονικα, master, τραπεζα, θεσεις
Τυχαία Θέματα