Δ. Μακεδονία: Έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο LEADER

11:56 13/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκινά από σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για το νέο LEADER 2014-2020, το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Γρεβενών εξαιρουμένων των Δημοτικών Κοινοτήτων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Οι προτάσεις που θα χρηματοδοτηθούν σε ποσοστά που κυμαίνονται

από 40%-65%, θα αφορούν πράξεις ιδιωτικού χαρακτήρα, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, στην ανάδειξη της ταυτότητας των τοπικών προϊόντων και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ειδικότερα ενισχύεται η ίδρυση, η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων για τις επενδύσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, τουρισμού, της βιοτεχνίας, του εμπορίου, της παροχής υπηρεσιών, της επεξεργασίας δασικών προϊόντων, καθώς επίσης οι οικοτεχνίες και τα πολυλειτουργικά αγροκτήματα.

Αναφερόμενος στο νέο πρόγραμμα ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης LEADER της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε., και αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, τόνισε ότι η «Δημόσια Δαπάνη της τρέχουσας Πρόσκλησης ανέρχεται στο ύψος περίπου των 3,9 εκ. ευρώ με δυνατότητα και προοπτική αύξησης μέχρι το ποσό των 6,0 εκ. ευρώ».

Από την πλευρά της η συντονίστρια του Τοπικού Προγράμματος και Υπεύθυνη του Τμήματος Ανάπτυξης Ύπαιθρου της ΑΝΚΟ, Ζωή Γκερεχτέ, ανέφερε ότι «οι επενδύσεις που θα εγκριθούν μέσω του νέου LEADER, θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα σε τρία χρόνια».

Καταληκτική ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης είναι η Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 στις 15:00, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν ημερίδες ενημέρωσης στις δύο Περιφερεικές Ενότητες Κοζάνης και Γρεβενών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΑΝΚΟ, στην οδό Φον Καραγιάννη 1-3 στην Κοζάνη, στο τηλέφωνο: 24610 24022 και στα στελέχη της Ομάδας Τοπικής Δράσης, ενώ οποιεσδήποτε πληροφορίες για την υποβολή των αιτήσεων στήριξης, το θεσμικό πλαίσιο, την επιλεξιμότητα των δράσεων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.agrotikianaptixi.gr ή στην ιστοσελίδα της ΟΤΔ .

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα