Και ο Θεοχαρόπουλος (έτρεξε) στη γείτονα για συνάντηση με τον Ζάεφ

Και ο Θεοχαρόπουλος (έτρεξε) στη γείτονα για συνάντηση με τον Ζάεφ13.03.2019Πρόσωπα

Για να εξασφαλίσει μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της «μισής» ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος μετέβη στα Σκόπια για να...

... δώσει τα διαπιστευτήριά του στον Ζόραν Ζάεφ, ως ένας από τους «προθύμους» που μαζί με τους

βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ψήφισαν τη συμφωνία προδοσίας των Πρεσπών.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος συνάντησε τον Σκοπιανό πρωθυπουργό λες και ήταν φίλοι από τα παλιά, αφού στις φωτογραφίες αποτυπώνεται ένα ιδιαιτέρως εγκάρδιο κλίμα με αγκαλιές και χειραψίες. Αυτό προκύπτει και από τη δήλωση του επικεφαλής της ΔΗΜ.ΑΡ., ο οποίος ανέφερε ότι «με τον Ζόραν Ζάεφ συμφώνησαν πως παραμένουν προσηλωμένοι στη φιλία των δύο λαών, στον διάλογο και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών, μακριά από κάθε εθνικισμό». Μάλιστα, τον αποκάλεσε «πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας», αλλά δεν προκύπτει από πουθενά στις δηλώσεις του να καταδίκασε τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών σε βάρος της Ελλάδας, οι οποίοι επιμένουν στα περί «μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας». Προφανώς πήγε στα Σκόπια με συγκεκριμένη αποστολή και όχι για να διαταράξει το κλίμα που καλλιεργούν οι δύο κυβερνήσεις.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος χαρακτήρισε «πρωτοποριακή», τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας παράλληλα ότι «το Νόμπελ Ειρήνης θα ήταν μια κατάλληλη αναγνώριση» για τους Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα