Βελτιώσεις στη ρύθμιση του εξωδικαστικού σχεδιάζει η κυβέρνηση

Βελτιώσεις στη ρύθμιση του εξωδικαστικού σχεδιάζει η κυβέρνηση28.01.2019Πρόσωπα

Την πρόθεση της κυβέρνησης να βελτιώσει τις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού και την ενίσχυση του ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις...

...ανακοίνωσε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Κοζάνης.

Ακόμα η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

ανακοίνωσε ότι στις 15 Φεβρουαρίου αρχίζουν οι αιτήσεις για χρηματοδότηση επιχειρηματικών σχεδίων από 10.000-150.000 ευρώ στο πλαίσιο της δημιουργίας Εργαλειοθήκης Επιχειρηματικότητας, ενώ την ίδια περίοδο θα υπάρξει πρόγραμμα χρηματοδότησης πολύ μικρών επιχειρήσεων έως 25.000 ευρώ για βελτίωση του εξοπλισμού τους.

Ο επιχειρηματικός κόσμος είναι το πιο παραγωγικό κομμάτι της χώρας και απώτερος στόχος -μας εξήγησε η κυρία Τελιγιορίδου- είναι να υπάρχουν δυνατές και υγιείς επιχειρήσεις που θα συμβάλουν στην αύξηση της απασχόλησης στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον και στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας.

Παράλληλα, έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να μη συμβάλουν στο κλίμα οξύτητας και αβεβαιότητας και να μην εμπλακούν σε παροχολογία (αφού το 2019 θα είναι έτος εκλογών), γιατί αυτό θα 'ναι ολέθριο για τη χώρα και την οικονομία, απηύθυνε ο πρόεδρος της κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ενώπιον δεκάδων προέδρων από τα Επιμελητήρια της χώρας, ο κ. Μίχαλος κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να δράσουν υπεύθυνα και σε κλίμα συναίνεσης, ώστε η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να κινείται σε τροχιά ανάκαμψης και ιδιαίτερα τώρα όπου το διεθνές περιβάλλον γίνεται λιγότερο ευνοϊκό. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αγορών και ενδεχόμενο στραβοπάτημα θα κληθεί να το πληρώσει ακριβά.

Ανέφερε ότι το 2019 θα πρέπει να είναι έτος δράσης και όχι παράλυσης, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουμε όλοι, και εξέφρασε αισιοδοξία ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις διαθέτουν την ευελιξία, το πάθος και την επιμονή για να κερδίσουν το στοίχημα.
Ως προϋπόθεση των παραπάνω ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσει μια σειρά από στοχευμένες πολιτικές, οι οποίες θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να ανακάμψουν και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα