«Φόρτωσε» με 2.660 € την πιστωτική κάρτα άλλου

«Φόρτωσε» με 2.660 € την πιστωτική κάρτα άλλου28.01.2019Αστυνομικά

Ο δράστης ήταν ένας 18χρονος

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου στην Αλεξανδρούπολη με δράστη έναν 18χρονο, ο οποίος υποκλέπτοντας και χρησιμοποιώντας στοιχεία της πιστωτικής κάρτας ενός 51χρονου έκανε επτά ηλεκτρονικές συναλλαγές, αγοράζοντας διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας περίπου 2.660 ευρώ.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του θύματος, σύμφωνα με την οποία, κατά το διάστημα από 20 έως 22 Νοεμβρίου 2018 άγνωστος

είχε χρησιμοποιήσει στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του για ηλεκτρονικές αγορές. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 18χρονου δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που αγόρασε.

Προανάκριση

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης συμβουλεύει τους πολίτες να κάνουν οικονομικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου με ασφάλεια, να αλλάζουν συχνά κωδικούς, να απενεργοποιούν τη λειτουργία αυτόματης καταχώρισης στον browser, να μη δίνουν τους κωδικούς τους σε τρίτους και να μη χρησιμοποιούν ξένα δίκτυα.

Keywords
Τυχαία Θέματα