Τριπλή πρωτοβουλία Μητσοτάκη και επίσκεψη στον τόπο καταστροφής

Τριπλή πρωτοβουλία Μητσοτάκη και επίσκεψη στον τόπο καταστροφής27.07.2018Πρόσωπα

Τηλεφώνημα στον Τσίπρα και πρόταση για τη συντήρηση των μέσων πυρόσβεσης

Με τον Αλέξη Τσίπρα επικοινώνησε χθες το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές.

Οπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Ν.Δ. με ανάρτησή του στο facebook, πρότεινε στον

πρωθυπουργό κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσουν από κοινού από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» να αναλάβει για την επόμενη πενταετία το κόστος της συντήρησης των εναέριων πυροσβεστικών μέσων της χώρας μας ή να συμβάλει στην απόκτηση όποιου άλλου μέσου κριθεί από τους ειδικούς απαραίτητο για την ενίσχυση της εναέριας πυρόσβεσης στην πατρίδα μας.

Ο κ. Τσίπρας, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «είδε θετικά την πρότασή μου και ελπίζω να βρεθεί σύντομα ο τρόπος το Ιδρυμα “Νιάρχος” να προχωρήσει σε μία ακόμα σπουδαία πράξη κοινωνικής προσφοράς».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. πήρε χθες ακόμα δύο πρωτοβουλίες. Αρχικά, το μεσημέρι έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την οποία του ζήτησε να εξετάσει τη δυνατότητα αυξημένης προκαταβολής από το Ταμείο Αλληλεγγύης και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία. Επίσης, ζήτησε από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Συνολάκη να αναδιαμορφώσει το πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας, ενισχύοντας τις προτάσεις της Ν.Δ.

«Δεν πρέπει να ξαναζήσουμε τέτοια καταστροφή» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι «είπα από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες. Θα διερευνηθούν. Οχι μόνο επειδή αυτό είναι το σωστό και το δίκαιο, αλλά γιατί μόνο έτσι θα γίνουμε καλύτεροι».
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε νωρίτερα τις πληγείσες περιοχές στο Μάτι και τη Ραφήνα.
«Η εικόνα, ειδικά στο σημείο όπου εγκλωβίστηκαν και χάθηκαν οι 26, δεν αντέχεται» ανέφερε σε δημοσιογράφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα