Αβάσταχτη δοκιμασία για συγγενείς στο νεκροτομείο

Αβάσταχτη δοκιμασία για συγγενείς στο νεκροτομείο27.07.2018Ρεπορτάζ

Στο Νεκροτομείο Αθηνών γράφεται η επόμενη φάση της τραγωδίας. Στην οδό Μικράς Ασίας 75, στου Γουδή, προσέρχονται οι συγγενείς των θυμάτων, προκειμένου να αναγνωρίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ δίνουν και δείγμα γενετικού υλικού, ώστε να γίνει ταυτοποίηση.

Στο νεκροτομείο η αμηχανία είναι διάχυτη. Κανείς, ούτε οι πιο έμπειροι επιστήμονες της υπηρεσίας δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την ξαφνική συμφορά που συνέβη μέσα σε λίγα λεπτά.

Οποιος βρεθεί στο σημείο το πρώτο πράγμα που παρατηρεί είναι οι νεκροφόρες, που φτάνουν η μία μετά την άλλη παραλαμβάνοντας σορούς.

Ακόμα και οι περαστικοί που διέρχονται μπροστά από το κτίριο δεν μπορούν να αδιαφορήσουν μπροστά στις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι συγγενείς των θυμάτων. Κουνούν το κεφάλι με κατανόηση μπαίνοντας για λίγες στιγμές στη θέση αυτών των ανθρώπων.

Ο πατέρας της...

Χθες το απόγευμα την πόρτα του μικρού λυόμενου δωματίου στο οποίο γίνονται οι αναγνωρίσεις των θυμάτων πέρασε ο κ. Χαραλάμπος με τη σύζυγό του, η οποία έχασε στην πυρκαγιά τον 84χρονο πατέρα της.

Θλίψη και απόγνωση αποτυπώνονται στο πρόσωπο της γυναίκας μόλις βγαίνει από το δωμάτιο και τα λόγια δεν μπορούν να βγουν από τα χείλη της. Οπως είπε ο σύζυγός της, ο ηλικιωμένος βρισκόταν στην κατασκήνωση της Ενωσης Ορειβατών Φυσιολατρών, στο Μάτι. «Είχε κοιμηθεί για μεσημέρι, τον ξύπνησαν όταν ξέσπασε η φωτιά, έφυγε από την κατασκήνωση και βρέθηκε απανθρακωμένος σε ένα οικόπεδο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μια ακόμα τραγική ιστορία από τις εκατοντάδες που ξετυλίχτηκαν στην ανατολική Αττική τη Δευτέρα περιγράφει ο συγγενής ενός ακόμη θύματος, ο οποίος ήρθε στο νεκροτομείο για να δώσει δείγμα DNA. «O κουνιάδος μου, Γιάννης Παπαϊωάννου, έμενε μόνιμα στον Νέο Βουτζά μαζί με την οικογένειά του. Οταν έμαθαν για τη φωτιά, εκείνος και η γυναίκα του έφυγαν μαζί με άλλους γείτονες με διαφορετικά αυτοκίνητα.

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο κουνιάδος μου βρέθηκε καμένο. Λογικά, θα υπήρχαν μέσα σοροί, τους οποίους έχουν πάρει από εκεί για ταυτοποίηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, μέσα στο Σαββατοκύριακο, εφόσον βγουν όλα τα αποτελέσματα του DNA, οι περισσότερες σοροί θα έχουν ταυτοποιηθεί.

Γιώτα Φλώρου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αβάσταχτη,avastachti