Τρικυμία στο Ποτάμι! Κατ' αρχήν «ναι», αλλά με αστερίσκους

Τρικυμία στο Ποτάμι! Κατ' αρχήν «ναι», αλλά με αστερίσκους14.12.2018Πρόσωπα

Συνεχείς διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ποτάμι, με ζητούμενο την τελική στάση του όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών και ενώ το κόμμα παραπαίει και κινδυνεύει να διαλυθεί ανά πάσα στιγμή στα εξ ων συνετέθη

Χθες συνεδρίασαν από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο, χωρίς πάντως να βγει «λευκός καπνός» -ως αναμενόταν, άλλωστε-, καθώς δύσκολα θα συναντηθούν οι δύο «όχθες» του Ποταμιού.

Μέχρις ώρας οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς θεωρούνται έτοιμοι να καταψηφίσουν

τη συμφωνία λοξοκοιτάζοντας προς τη Ν.Δ., ενώ ο Σπύρος Δανέλλης -με το βλέμμα στον ΣΥΡΙΖΑ- έχει δηλώσει ανοιχτά πως θα τη στηρίξει ανεξάρτητα από τη θέση που θα πάρει το κόμμα του. Αυτό σημαίνει ότι η θέση να στηριχθεί κατ' αρχήν η συμφωνία με αστερίσκους θα αφορά μονάχα τον ίδιο τον επικεφαλής της Σταύρο Θεοδωράκη και τους Γιώργο Μαυρωτά και Σπύρο Λυκούδη, οι οποίοι εμφανίζονται καταρχήν θετικοί μεν, αλλά με σοβαρές επιφυλάξεις απέναντι στη συμφωνία.

Συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη τόνιζαν και χθες ότι «περιμένουμε να δούμε το τελικό κείμενο της συμφωνίας», επικαλούμενοι ασάφειες, και ξεκαθαρίζουν ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, ενώ δεν πρόκειται να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας όταν έλθει προς ψήφιση στη Βουλή η επίμαχη συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα