Είχε εγκαταλείψει τον σκύλο του κλειδωμένο σε έρημο σπίτι, χωρίς νερό και τροφή

Ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ επέβαλε το Εφετείο Πλημμελημάτων Κρήτης σε έναν ιδιοκτήτη σκύλου, τον οποίο είχε παρατήσει κλειδωμένο σε έρημο σπίτι.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η υπόθεση ήρθε στο φως τον Ιανουάριο του 2014, όταν στη Ζωόφιλη δράση καταγγέλθηκε πως στην οδό Γορτύνης στο Ηράκλειο

(περιοχή Καμινίων), οι μισθωτές ισόγειας μονοκατοικίας είχαν μετακομίσει, έχοντας εγκαταλείψει κλειδωμένο στην έρημη οικία, το μαύρο σκυλάκι που ακούει στο όνομα Ρούντυ. Άμεσα μέλη του Σωματείου επισκέφτηκαν το σπίτι όπου και διαπίστωσαν τα όσα του είχαν καταγγελθεί.

Το σκυλί βρισκόταν στο σπίτι χωρίς φαγητό και νερό, ενώ οι γείτονές του έριχναν από το μπαλκόνι ξηρά τροφή για να μην πεθάνει από ασιτία.

Τα μέλη του Σωματείου Ζωόφιλης Δράσης επιχείρησαν να έρθουν σε επικοινωνία τόσο με τους ιδιοκτήτες του σκυλιού, όσο με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, αλλά είτε έβρισκαν κλειστά τηλέφωνα, είτε πλήρη αδιαφορία.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία, ενώ παρενέβη και η Εισαγγελία Ηρακλείου που συμπέρανε πως το ζώο συντροφιάς είχε εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες του και είχε καταδικαστεί σε θάνατο από δίψα και ασιτία.

Το πρωτοβάθμια δικαστήριο καταδίκασε τον ιδιοκτήτη του ζώου σε έναν χρόνο φυλάκισης και πρόστιμο 5.000 ευρώ, καθώς και ονομαστική ποινική χρηματική ποινή, ίση στην πραγματικότητα με 10.500 ευρώ κατά την πληρωμή της, λόγω νομίμου προσαυξήσεως ίσης με 110%.

Ο ιδιοκτήτης προχώρησε σε έφεση με το Εφετείο να καταδικάζει με την ίδια ποινή τον κατηγορούμενο.

(cretapost.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα