Ετοιμάζουν... καντάδα για τον Τσίπρα!

Ετοιμάζουν... καντάδα για τον Τσίπρα!14.12.2018Πρόσωπα

Αντισυγκέντρωση στο Αλεξάνδρειο με το «Μακεδονία ξακουστή» από στελέχη του «Ανένδοτου Αγώνα»!

Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση

Aντισυγκέντρωση μέσα στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλαί ντε Σπορ), όπου θα μιλήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διοργανώνει ο «Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία».

«Η συγκέντρωση δεν είναι κλειστή, κομματική, είναι ανοιχτή, όπως πληροφορηθήκαμε. Θα πάμε ήρεμα και θα τραγουδήσουμε το “Μακεδονία ξακουστή”. Μπορεί να το τραγουδήσει μαζί μας και ο πρωθυπουργός» είπε στη «δημοκρατία» ο Μιχάλης Πατσίκας του «Ανένδοτου».

Από την άλλη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη έχουν προχωρήσει σε μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο να γεμίσει και να κάνει επίδειξη δύναμης σε ένα θέμα που είναι κάτι περισσότερο από καυτό.

Η ομιλία του κ. Τσίπρα θα αρχίσει στις 7.30 το βράδυ και, όπως αναγράφεται στην αφίσα, έχει τίτλο «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης. Οχι στο μίσος και τον εθνικισμό». Την ίδια ώρα, ακόμα μία οργάνωση που εμφανίστηκε στο facebook («Ενωμένοι Μακεδόνες») καλεί σε αντισυγκέντρωση στον Λευκό Πύργο στις 7 μ.μ., ενώ λέγεται ότι στο σημείο θα φτάσουν κατά δεκάδες.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για «προκλήσεις και απειλές εθνικιστών εναντίον της συγκέντρωσής του», αλλά και για τη Θεσσαλονίκη που «έχει αφήσει πίσω της τις εποχές του Γκοτζαμάνη και των τρίκυκλων. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν ανέχονται να βλέπουν τον ακροδεξιό συρφετό να παριστάνει τον ιδιοκτήτη της πόλης και να απειλεί ότι θα εμποδίσει συγκέντρωση πολιτικού κόμματος». Ζήτησε, μάλιστα, από τη Ν.Δ. «να σταματήσει να τους χαϊδεύει και να πάρει αποστάσεις από τους σύγχρονους Γκοτζαμάνηδες», όπως και από όλα τα κόμματα «να καταδικάσουν αυτές τις φασιστικές προκλήσεις απέναντι στη δημοκρατία».

Στη Ν.Δ. καταγράφηκε διγλωσσία. Από τη μια, επίσημα το κόμμα ανακοίνωσε ότι «δεν έχει καμία σχέση με τις αντισυγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης» και, από την άλλη, ο γραμματέας της Κ.Ε. της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκης δήλωσε ότι «δεν αποθαρρύνουμε όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν». Τέλος, να σημειωθεί ότι αναμένεται να υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία στο κέντρο της πόλης από νωρίς το μεσημέρι.

Τέλος, λουκέτο βάζει το ΑΠΘ λόγω της συγκέντρωσης και, όπως ανακοίνωσε, από τις 5 το απόγευμα δεν θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές λειτουργίες στα κτίρια της κεντρικής Πανεπιστημιούπολης, ενώ όλες οι είσοδοι των κτιρίων που γειτνιάζουν με τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία, όπως και οι καγκελόπορτες της περίφραξης προς τις οδούς αυτές, θα κλειδωθούν μετά τις 5 το απόγευμα για λόγους ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα