Η Βασιλική Θάνου προτάθηκε για επικεφαλής της πολύπαθης επιτροπής ανταγωνισμού

Η Βασιλική Θάνου προτάθηκε για επικεφαλής της πολύπαθης επιτροπής ανταγωνισμού14.12.2018Πρόσωπα

Την έμπειρη δικαστικό προτείνει το Μαξίμου για νέα πρόεδρο στην πολύπαθη Επιτροπή Ανταγωνισμού

Την έμπειρη πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου προτείνει το Μέγαρο Μαξίμου ως νέα πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Πρόκειται για ένα πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, που χαίρει

της απόλυτης εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, αφού έχει διανύσει και αρκετά χιλιόμετρα ως άμισθη προϊσταμένη του νομικού γραφείου του, που ασφαλώς θα αναβαθμίσει την πολύπαθη επιτροπή. Είναι σαφές ότι η επιβολή κανόνων στην οικονομία είναι ύψιστης σημασίας, αφού σχεδόν σε όλους τους κλάδους δυο τρεις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μεθόδους τους «καταστρέφουν» όλη την αγορά.

Η πρόταση υπεβλήθη με κάθε επισημότητα, με επιστολή του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με σκοπό να εκκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες έγκρισης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η επιτροπή θα συνεδριάσει στις 19 Δεκεμβρίου για να γνωμοδοτήσει και εφόσον δοθεί το πράσινο φως ο διορισμός της κυρίας Θάνου θα τεθεί προς τελική έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο. Σημειώνεται ότι η θητεία του ανύπαρκτου νυν προέδρου της επιτροπής Δημήτρη Κυριτσάκη λήγει στις 23 Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα, από τα μέλη της επιτροπής, των οποίων η θητεία έληξε στις 4 Δεκεμβρίου, προτείνεται η ανανέωση της θητείας ακόμα δύο προσώπων.

Στο μεταξύ, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το όψιμο και μάλλον υποκριτικό ενδιαφέρον της Ν.Δ. και συγκεκριμένα του Κωστή Χατζηδάκη για τους θεσμούς. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας την πρόταση για τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου «απροσχημάτιστη πολιτική εξυπηρέτηση που πλήττει έναν σημαντικότατο θεσμό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την προστασία του καταναλωτή», κατηγορώντας το Μαξίμου για επιχείρηση υποβάθμισης του έργου και της ανεξαρτησίας της επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα