Ξέχασαν τον Προϋπολογισμό και συνέχισαν να εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες για το Σκοπιανό!

Ξέχασαν τον Προϋπολογισμό και συνέχισαν να εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες για το Σκοπιανό!14.12.2018Βουλή

Στ. Παναγούλης: «Η Κουμουνδούρου ναύλωσε πούλμαν για Θεσσαλονίκη»

Στα απόνερα της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ και της καταγγελίας του Κυριάκου Μητσοτάκη περί ανταλλαγής του Σκοπιανού για τις συντάξεις «πνίγηκε» η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της συζήτησης του Προϋπολογισμού.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της σχετικής συζήτησης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ανέβασαν τους τόνους και μίλησαν για «κατάντημα» και «ακροδεξιά ρητορική». «Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε και αντέγραψε τη Χρυσή Αυγή» ισχυρίστηκε ο Μάκης Μπαλαούρας, που τόνισε ότι η Ν.Δ. θα έπρεπε να ντρέπεται, ενώ ο συνάδελφός του και πρώην υπ. Σταύρος Κοντονής μίλησε για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Στον αντίποδα, τα «γαλάζια» στελέχη συντάχθηκαν με τις καταγγελίες του προέδρου τους, με τον Δημήτρη Σταμάτη να υποστηρίζει ότι όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τα λέει η πλειονότητα του ελληνικού λαού». Εστρεψε δε τα βέλη του στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που μίλησε για διχαστικό λόγο του προέδρου της Ν.Δ., κατηγορώντας τον ότι το 2008 συνυπέγραψε τη διακήρυξη «που καλούσε την τότε ελληνική κυβέρνηση να δώσει το όνομα, να τα δώσει όλα στους Σκοπιανούς».

Ακολούθησε ο Γιάννης Μανιάτης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη «στο τέλος της πρωθυπουργικής του θητείας», διότι «ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούσε για εσχάτη προδοσία τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Αίσθηση προκάλεσε και η αποκάλυψη του ανεξάρτητου, πρώην ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Παναγούλη, ο οποίος υποστήριξε ότι η Κουμουνδούρου έχει επιστρατεύσει πούλμαν για τη μεταφορά των Αθηναίων κομματικών συγγενών και φίλων στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παρακολουθήσουν την πολυαναμενόμενη ομιλία του πρωθυπουργού για το Σκοπιανό. «Φεύγει πούλμαν για Θεσσαλονίκη στις 7 προ μεσημβρίας και επιστρέφει μετά την ομιλία του πρωθυπουργού. Είναι δωρεάν η μετακίνηση» αποκάλυψε ο κ. Παναγούλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα