Τόσκας... κρότου λάμψης για τους βανδαλισμούς

Τόσκας... κρότου λάμψης για τους βανδαλισμούς02.03.2018Αστυνομικά

Τι είπε σε αστυνομικούς χθες στη ΓΑΔΑ. Σχέδιο για ενίσχυση των μέτρων τάξης στο κέντρο της Αθήνας

Μήνυμα δυσαρέσκειας για τις επιδόσεις τις ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, όπως ο βανδαλισμός καταστημάτων στην οδό Ερμού και η επίθεση με χειροβομβίδα στο Α.Τ. Καισαριανής, για την οποία υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις, εξέπεμψε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας

(φωτό).

«Η Αστυνομία έχει πολλές επιτυχίες, αλλά τελευταία έχουν συμβεί πολλά περιστατικά, για τα οποία δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Δεν νοείται να υπάρχει αδιαφορία. Τα λάθη συγχωρούνται, γιατί λάθη κάνει αυτός που εργάζεται. Αυτός που καβαλάει το άλογο, θα πέσει κιόλας. Αλλά επαναλαμβανόμενα λάθη και αδιαφορία πρέπει να ελέγχονται» είπε ο κ. Τόσκας, μιλώντας σε αστυνομικούς όλων των βαθμίδων που είχαν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ.

Επίσης, φέρεται ότι άσκησε κριτική στους επικεφαλής αξιωματικούς για το ότι σε περιστατικά όπως οι επιθέσεις στο κτίριο της Novartis και στην ισραηλινή πρεσβεία η Αστυνομία ήταν απούσα με το αιτιολογικό ότι τα συμβάντα έγιναν στην αλλαγή της βάρδιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνοντας στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ για να μιλήσει για τους 200 νέους αστυνομικούς, οι οποίοι αποτελούν μέρος του σχεδίου προστασίας της πρωτεύουσας και εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, ο κ. Τόσκας αντιλήφθηκε ότι ο πραγματικός αριθμός τους είναι μόλις 45. Μάλιστα, αμέσως μετά τη λήξη της ομιλίας του στους αστυνομικούς ο κ. Τόσκας φέρεται ότι κάλεσε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στο γραφείο του στη λεωφόρο Κατεχάκη, προκειμένου να επανεξετάσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου.

Οπως έγινε γνωστό, από σήμερα κιόλας 35 ζευγάρια ένστολων αστυνομικών θα προστεθούν στις υπάρχουσες ομάδες αστυνόμευσης και θα περιπολούν συνεχώς σε δύο βάρδιες, σε συγκεκριμένους τομείς ευθύνης το καθένα, σε πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους και πλατείες της πρωτεύουσας.

Οι περιπολίες ενστόλων στο κέντρο της Αθήνας είναι το πρώτο σκέλος του νέου σχεδίου για την καλύτερη αστυνόμευση, ενώ μελετώνται και πρόσθετες παρεμβάσεις. Μετά την Αθήνα προβλέπεται ότι το μέτρο θα επεκταθεί στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Μητσοτάκης στην Ερμού: Υπεύθυνη η κυβέρνηση για τα φαινόμενα ανομίας

Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση δέχονται η κυβέρνηση και ο Νίκος Τόσκας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μάλιστα να προχωρά σε «αυτοψία» χθες το πρωί στην οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να ενημερωθεί για τους «βανδαλισμούς καταστημάτων και περιουσιών, στους οποίους προέβησαν ανενόχλητοι οι λεγόμενοι “γνωστοί άγνωστοι”».

«Ολα αυτά συμβαίνουν με την αποκλειστική ευθύνη μιας κυβέρνησης που ανέχεται τα φαινόμενα ανομίας και ανέχεται να απειλούνται ζωές και περιουσίες Ελλήνων πολιτών» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., που έγινε δέκτης παραπόνων από τους καταστηματάρχες για έλλειψη αστυνόμευσης στο κέντρο της πρωτεύουσας. «Θέλω, για άλλη μια φορά, να διαβεβαιώσω ότι όλα αυτά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ο νόμος και η τάξη θα επανέλθουν, και οι Ελληνες πολίτες -όπου κι αν βρίσκονται- θα αισθάνονται και πάλι ασφαλείς» δεσμεύτηκε ο Κ. Μητσοτάκης.

Βολές δέχεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και από το ΠΑΣΟΚ, με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να τονίζει ότι οι ευθύνες Τόσκα «δεν είναι μόνο πολιτικές» για τις «επιθέσεις των πάσης φύσεως Ρουβικώνων» τόσο στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κατά της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών.

Την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού ζήτησε ο Γιώργος Καμίνης, καταγγέλλοντας «φαινόμενα εσκεμμένης αβουλίας απέναντι στους αντιεξουσιαστές». Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε «κατ' ευφημισμόν» υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον κ. Τόσκα, λέγοντας ότι «έχει αφήσει την κατάσταση να ξεφύγει τελείως από τον έλεγχο».

«Ντου» και στο σπίτι του γ.γ. του υπ. Δικαιοσύνης!

Οι εξαγγελίες για ενίσχυση της αστυνόμευσης δεν πτόησαν τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι χθες το βράδυ έκαναν παρέμβαση έξω από το σπίτι του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη, στο Παλαιό Φάληρο, με αίτημα τη μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις Φυλακές Λάρισας στον Κορυδαλλό. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προχώρησαν σε 15 προσαγωγές.

Η επιχειρούμενη έφοδος των αντιεξουσιαστών στο σπίτι του κ. Φυτράκη ήταν ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των επιθέσεων, που ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης με μολότοφ κατά των ανδρών των ΜΑΤ, στο Πολυτεχνείο.

Ακολούθησαν εμπρησμοί σε τέσσερα αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονταν σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στα Ανω Λιόσια, στην οδό Ηπείρου στην Αγία Βαρβάρα, στην οδό Παναγία Γρηγορούσης στο Μενίδι και την οδό Ωρομέδοντος στην Ανω Κυψέλη. Η «άγρια» νύχτα συνεχίστηκε με την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού σε είσοδο τράπεζας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Επόμενος στόχος, τα ξημερώματα της Πέμπτης, έγιναν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή, επί της οδού Ούλοφ Πάλμε.
Τέλος, οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν χθες το απόγευμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλεύεται ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, και, όπως υποστηρίζουν, κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το δωμάτιό του και να επικοινωνήσουν μαζί του.

Keywords
Τυχαία Θέματα