Εχανε... βήματα στο Πεντάγωνο ο Φ. Κουβέλης!

Εχανε... βήματα στο Πεντάγωνο ο Φ. Κουβέλης!02.03.2018Πρόσωπα

Πού να περίμενε ο αποκαλούμενος και «μπαρμπα-Φώτης» τις δόξες και τιμές με τις οποίες έγινε δεκτός στο Πεντάγωνο χθες, ως νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας!

Με τις «ευχές» του κόσμου στο twitter και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να τον συνοδεύουν, περπάτησε πάνω στο κόκκινο χαλί για να επιθεωρήσει το άγημα, αλλά η αμηχανία του ήταν τόσο εμφανής, που ο Πάνος Καμμένος

αναγκάστηκε πολλές φορές να τον βάλει στον... ίσιο δρόμο. Αργότερα, στην αίθουσα του ΚΥΣΕΑ δήλωνε ότι θέλει να γίνει άξιος διάδοχος του Δημήτρη Βίτσα. Ποιος; Ο άνθρωπος που φιλοδοξούσε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Τον Φώτη Κουβέλη υποδέχθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος και, μετά την καθιερωμένη τελετή, η οποία περιελάμβανε και τις αναγκαίες συστάσεις με τη στρατιωτική ηγεσία, προέβησαν σε δηλώσεις, χωρίς να διακρίνεται κάτι από την κόντρα που είχε ξεσπάσει μεταξύ των δύο στο παρελθόν. Ο κ. Καμμένος εκθείασε την πολιτική προσφορά του κ. Κουβέλη, λέγοντας ότι «η βαθιά σας γνώση και των εθνικών θεμάτων και η εμπειρία σας στην πολιτική είναι εχέγγυο της καλής συνεργασίας μας» και πως ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. υπηρέτησε πάντα τις αρχές της δημοκρατίας, αλλά του έστειλε και μήνυμα: «Σε αυτό το υπουργείο δεν υπάρχουν διαφορετικά στρατόπεδα».

Από την πλευρά του, ο Φ. Κουβέλης αναγνώρισε το σημαντικό έργο που έχει γίνει στο υπουργείο Αμυνας «σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με κυρίαρχη την οικονομική αντιξοότητα της πατρίδας μας» και αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια στον Δημήτρη Βίτσα. Τον κ. Βίτσα για την άψογη συνεργασία που είχαν ευχαρίστησε και ο Πάνος Καμμένος, και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά του.

Πυρά κατά του κυρ Φώτη από τους πρώην «συντρόφους»

Ξεσπάθωσαν κατά του Φώτη Κουβέλη οι πρώην σύντροφοί του που τον συνόδευσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΗΜ.ΑΡ., μιλώντας με ιδιαίτερα σκληρά και απαξιωτικά λόγια για τον νέο αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας. Στα πικρά σχόλια απάντησε εριστικά η κόρη του Μαρία, συστήνοντας μέσω facebook... «ξίδι, όσο χρειάζεται ο καθένας».

Για «τέλεια ανυποληψία» του Φώτη Κουβέλη έκανε λόγο ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκος Τσούκαλης, σχολιάζοντας την είσοδό του στο νέο κυβερνητικό σχήμα. «Η τέλεια ανυποληψία του είναι και προσωπική
μου ταπείνωση. Ζητώ συγγνώμη από όσους παραπλανήσαμε» σημείωσε.

Σε ανάλογο ύφος ένας άλλος συνοδοιπόρος του στην Ανανεωτική Αριστερά, ο Θοδωρής Μαργαρίτης, αφού κάνει αναφορά στο βιβλίο του αριστερού λογοτέχνη και στοχαστή Αρη Αλεξάνδρου «Το Κιβώτιο» και στην πλοκή του, που πραγματεύεται τη δημιουργία μιας αντιδογματικής Αριστεράς με αναφορές στον Εμφύλιο, σημειώνει με νόημα και αφήνοντας σαφείς αιχμές: «Μόνο που, όταν ανοίγουν το κιβώτιο, διαπιστώνουν ότι ήταν άδειο».

Τα σημαιάκια

Απείρως πιο ωμός ο Γρηγόρης Ψαριανός, θύμισε τη διαδρομή του Φώτη Κουβέλη όταν, μη εκλεγόμενος ως σύνεδρος από την τοπική οργάνωση του τότε Συνασπισμού στην οποία ανήκε, αποφάσισε να αποχωρήσει και να ιδρύσει τη ΔΗΜ.ΑΡ., ενώ στη συνέχεια αποχώρησε από την τρικομματική κυβέρνηση με πρόσχημα το κλείσιμο της ΕΡΤ, παρότι είχε συμφωνήσει για τον τρόπο επαναλειτουργίας της.

«Αποχώρησε λοιπόν, και μετά, όπως οι παλιοί Καπεταναίοι και Μακεδονομάχοι που θυμούνταν τα νιάτα τους και έβγαζαν από το ντουλάπι κι από τα σεντούκια τις μπαρουτοκαπνισμένες σημαίες, έτσι κι εκείνος άρχισε να βγάζει από το ντουλάπι τα σημαιάκια του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε ο νυν βουλευτής του Ποταμιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα