Εμεινε από λάστιχο ο Πολάκης

Εμεινε από λάστιχο ο Πολάκης02.03.2018Παρασκήνιο

Θύελλα από την αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τον διορισμό του ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ

TI YΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΝΟΤΟΠΟΥΛΟΣ

■ Αντί να απαντήσει για τον στενό του συνεργάτη, που «βόλεψε» στη θέση αντιπροέδρου του Νοσοκομείου Σαντορίνης, πετάει λάσπη ■ Σε τρικυμία ο αν. υπουργός Υγείας, αποκαλεί «τρωκτικό του ΚΕΕΛΠΝΟ» την εφημερίδα που ξεσκεπάζει (με ονόματα!) όλα τα σκάνδαλα

Η Θέση μας: Η δημοκρατία των κολλητών

Διαβάστε επίσης:

►Στοιχεία-φωτιά για μίζες στα έργα του μετρό
(από το 2003 έως το 2007) και δωράκι 5%-7% στα κόμματα►Απίστευτο! Σε κοινή θέα τα στοιχεία πολιτών που κατήγγειλαν διαφθορά►«Ορκωμοσία» χωρίς την Εκκλησία για τους νέους υπουργούς!►Εχανε... βήματα στο Πεντάγωνο ο Φ. Κουβέλης!►Προτείνεται για άγιος ο Βησσαρίων►Επικουρικές: Σήμερα οι πρώτες 2.000 νέες συντάξεις με τις μεγάλες περικοπές►Δασικοί χάρτες: Αναρτάται όλη η περιοχή Ωρωπού►Τα νέα υπερόπλα του Πούτιν άναψαν φωτιά στον πλανήτη

Σε πανικό ο Πολάκης, «απάντησε» με ύβρεις!

Πεζοδρομιακές φράσεις, αντί απολογίας για τον διορισμό του «κολλητού» του! «Πάρτι» στο διαδίκτυο για το σκάνδαλο

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» για τον «κολλητό» σύμβουλο του Π. Πολάκη, με προϋπηρεσία σε βουλκανιζατέρ, ο οποίος διορίστηκε αντιπρόεδρος στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, και μάλιστα με τον «χρυσό» μισθό, σε καιρούς Μνημονίου, των 3.897 ευρώ.

Και μπορεί ο συνεργάτης του υπουργού να αναβαθμίστηκε γιατί είναι ικανός, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλοί ικανότεροι από έναν πτυχιούχο των ΤΕΙ, που έχουν ασχοληθεί με διοίκηση, και δη σε θέματα Υγείας, για να αναλάβουν την αντίστοιχη θέση. Η αποκάλυψη, που έκανε τον γύρο των ΜΜΕ, προκάλεσε πανικό στο υπουργείο και ανάγκασε τον κ. Πολάκη -που δεν φημίζεται για την ψυχραιμία του- να απαντήσει όχι επί της ουσίας, αλλά με τον γνωστό υβριστικό τρόπο του.

Ο υπουργός ανέφερε στο facebook: «Ολα τα ταϊσμένα τρωκτικά του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν βγει στην πίστα της λάσπης και της διαστρέβλωσης για να θολώσουν την εικόνα του σκανδάλου Novartis και να μας διαβάλουν με απίστευτα ψέματα, πιστεύοντας οι κακόμοιροι πως θα σταματήσουμε... Σημερινό δείγμα, η εφημερίδα “δημοκρατία” με ένα εμετικό δημοσίευμα για τον μηχανολόγο μηχανικό Πανοτόπουλο Μπάμπη, συνεργάτη μου για 1,5 χρόνο στο υπουργείο, με ευθύνη για τα νοσοκομεία στο Αιγαίο και το ΕΚΑΒ, ο οποίος σήμερα είναι εντεταλμένος σύμβουλος στην ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) με αρμοδιότητα το Νοσοκομείο Σαντορίνης».

Ο αναπληρωτής υπουργός δημοσίευσε φωτογραφίες, στις οποίες, όπως έγραψε, «φαίνονται καθαρά μερικά απο τα ποσά που εισέπραξαν η εταιρία και οι εφημερίδες όπου ανήκει και η “δημοκρατία” το έτος 2014 από το μαυσωλείο της διαπλοκής και του μαύρου χρήματος που λέγεται ΚΕΕΛΠΝΟ. Μη σπρώχνεστε, παλικάρια! Εχει για όλους... Δεν μας ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ η λάσπη σας!»

Και μπορεί η απάντηση του κ. Πολάκη να ήταν προβλέψιμη, ωστόσο αυτό που ακολούθησε στο διαδίκτυο από τους Ελληνες, οι οποίοι φημίζονται για την ευφυΐα και το χιούμορ τους, χάρισε γέλιο μέχρι δακρύων, σε μια εποχή που πραγματικά το χρειαζόμαστε. Ενα από τα επικά σχόλια ήταν το εξής: «Το Νοσοκομείο Σαντορίνης είναι το μοναδικό στον κόσμο που έχει... τριαξονικό τομογράφο».

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», πριν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο στενός συνεργάτης του κ. Πολάκη, πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά, είχε συνεργείο μοτοσικλετών - μοτοποδηλάτων στην Ηλιούπολη, το 2012.
Οταν ο Παύλος Πολάκης ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, στις 23 Σεπτεμβρίου 2015, ο κ. Πανοτόπουλος τον ακολουθεί στο πολιτικό γραφείο του. Μάλιστα, ο διορισμός του σ' αυτή τη θέση ανέβηκε στη Δι@ύγεια, στις 24 Μαρτίου 2017.
Στη συνέχεια ακολούθησε ο διορισμός του στη θέση του αντιπροέδρου του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας με απόφαση στη Δι@ύγεια, στις 9 Ιανουαρίου 2018.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Προπαγάνδα της λάσπης!

Ο κ. Πολάκης επέλεξε χθες να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα για το Νοσοκομείο Σαντορίνης και, αντί να απαντήσει, μας χαρακτήρισε «ταϊσμένα τρωκτικά του ΚΕΕΛΠΝΟ». Στα έγγραφα που δημοσιοποίησε για τις διαφημιστικές καταχωρίσεις του 2014 απέκρυψε την πλήρη αλήθεια, ψάχνοντας εναγωνίως τρόπο να καλυφθεί!

Με βάση τα στοιχεία που ο ίδιος χρησιμοποίησε, ο όμιλος Δημοκρατικός Τύπος (δηλαδή, δύο καθημερινές εφημερίδες, η «δημοκρατία» και η «Εspresso») έλαβαν διαφημίσεις συνολικού ποσού 120.000 ευρώ, όταν, για παράδειγμα, το εβδομαδιαίο «Παρασκήνιο» έλαβε περίπου 500.000 ευρώ και ο όμιλος των Παραπολιτικών, με επίσης εβδομαδιαία εφημερίδα, 1.039.462 ευρώ.

Ο Δημοκρατικός Τύπος πήρε ελάχιστες διαφημιστικές καταχωρίσεις, πολύ λιγότερες από όσες θα δικαιολογούσε η κυκλοφορία των εφημερίδων του (σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις). Κάθε άλλο παρά «καλοταϊσμένος», λοιπόν, ήταν!
Ας αφήσει ο κ. Πολάκης την προπαγάνδα περί... τρωκτικών, σε ό,τι αφορά τη «δημοκρατία», που λόγω της ανεξαρτησίας της «πληρώνει» το τίμημα του αποκλεισμού της από τα κέντρα αποφάσεων και το δημόσιο χρήμα - και καμαρώνει γι’ αυτό! Οι πάντες ξέρουν ότι αυτή η εφημερίδα πρωτοστατεί στην αποκάλυψη όλων των σκανδάλων, από όπου κι αν προέρχονται.

Η «δημοκρατία» όταν στήριξε τον κ. Πολάκη έναντι επιθέσεων με fake news, προφανώς, ήταν... καλή, αλλά τώρα -ξαφνικά- έγινε «τρωκτικό».
Ας το πάρει, λοιπόν, απόφαση ο κ. Πολάκης και κάθε πολιτικό στέλεχος που θέλει να παίξει παιχνίδια προπαγάνδας: Η «δημοκρατία» δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, δεν «ταΐζεται» από κανένα σύστημα εξουσίας, γι’ αυτό μπορεί να κάνει πραγματική δημοσιογραφία και να γράφει τα πάντα. Υπάρχει και τέτοια εφημερίδα στην Ελλάδα...

Ο «επαγγελματίας» Πανοτόπουλος και οι απαιτήσεις του υπουργείου

Ο στενός συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, που διορίστηκε αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Σαντορίνης, 44χρονος Χαράλαμπος Πανοτόπουλος, είναι σίγουρα ένας ευσυνείδητος επαγγελματίας, που, πριν ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, είχε συνεργείο μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων. Και σε αυτό δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Επίσης, είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει το ψάρεμα, και μάλιστα έχει αναρτήσει στο facebook φωτογραφία με το αγαπημένο του ψαροντούφεκο ακόμα και μέσα σε γραφείο του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης!

Σε χθεσινή ανάρτησή του στο facebook, απαντώντας στη χθεσινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας», αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, ειδικά όταν επιστρέφεις σπίτι του με χέρια ματωμένα και μουτζουρωμένα, αλλά ΟΧΙ ΛΕΡΩΜΕΝΑ».

Το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», ωστόσο, δεν αμφισβητεί την εντιμότητα του στενού συνεργάτη του κ. Πολάκη. Το θέμα είναι εάν πληροί τις προϋποθέσεις και τα προσόντα που η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε θέσει στον διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αυτές τις θέσεις.
Για να καταλάβει λοιπόν ποιο είναι το θέμα, παραθέτουμε την απόφαση της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, που αφορά τον διαγωνισμό για την πλήρωση των θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών του ΕΣΥ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα προσόντα, η οποία αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια, στις 28 Δεκεμβρίου 2015 (ΑΔΑ: Ψ70Ι465ΦΥΟ-4Χ8):

«Απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτει ο υποψήφιος είναι πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού. Προσόντα τα οποία θα συνεκτιμηθούν από την επιτροπή για την επιλογή του υποψηφίου είναι τα εξής: διδακτορικός τίτλος σπουδών συναφής με τις υπηρεσίες Υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με τη διοίκηση, οικονομικά και πληροφορική μονάδων Υγείας ή άλλος συναφής τίτλος σπουδών στη διοίκηση και στα οικονομικά».

Ρίτα Μελά

Σιωπή (και) της ΝΔ για την αποκάλυψη

Ούτε η λαλίστατη Μαρία Σπυράκη ούτε άλλος αρμόδιος από τη Ν.Δ. βρήκαν να πουν λέξη για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος διόρισε τον στενό συνεργάτη του Χαράλαμπο Πανοτόπουλο αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Σαντορίνης, με μισθό 3.897 ευρώ τον μήνα. Το θέμα αυτό, μάλιστα, κυριάρχησε στη χθεσινή επικαιρότητα και συζητήθηκε ευρέως. Ωστόσο, η μερικής απασχόλησης εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. δεν έβγαλε μιλιά κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, όπου είχε όλη την ευχέρεια να τοποθετηθεί πολιτικά. Προφανώς, εκτός των άλλων, η κυρία Σπυράκη ενοχλείται διότι η «δημοκρατία» έχει αποκαλύψει πώς η ίδια από το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στη Ν.Δ...

Ενα θέμα, όπως αυτό με τον «κολλητό» τού αναπληρωτή υπουργού Υγείας, που έγινε διοικητικό στέλεχος νοσοκομείου παρότι ο ίδιος ήταν ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ -και η «δημοκρατία» ανέδειξε πρωτοσέλιδα-, μια σωστή στα καθήκοντά της εκπρόσωπος Τύπου, και δη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όφειλε να το είχε επισημάνει και να το κάνει «σημαία» της κεντροδεξιάς παράταξης για να πλήξει το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης της Αριστεράς».

Αντ' αυτού, η Μαρία Σπυράκη επέλεξε να μείνει στα της Novartis και στην προανακριτική που ζητά η Ν.Δ. για τους Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι είναι «αδύναμος» διότι δεν απέπεμψε τους συγκεκριμένους τρεις υπουργούς στον ανασχηματισμό -επειδή «υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα»-, προσπερνώντας το ερώτημα γιατί η Ν.Δ. δεν κάνει το ίδιο με τα δικά της στελέχη, όπως, π.χ., ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Πρωταγωνίστρια η «δημοκρατία» στο θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Το εντυπωσιακό με την «απάντηση» Πολάκη είναι ότι δεν διαψεύδει τίποτα από όσα αποκάλυψε η «δημοκρατία».

Το μόνο που επιβεβαίωσε με αυτήν την αντίδρασή του ήταν η ένδεια επιχειρημάτων. Εκτός αν πιστεύει ότι με υστερικές απαντήσεις και ύβρεις θα μπορέσει να διασφαλίσει σιωπή και κάλυψη, που μόνο ένοχοι μπορούν να του δίνουν και όχι δημοσιογράφοι που κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Ισως βέβαια κάποια στιγμή να μπορέσει να διαχωρίσει ότι άλλο η δουλειά των δημοσιογράφων και άλλη των εκδοτικών επιχειρήσεων. Εμείς όμως θα περιμένουμε τις απαντήσεις του στα ερωτήματα που θέσαμε και αποδείξαμε με έγγραφα που φέρουν και την υπογραφή του.

Η «δημοκρατία» όχι μόνο έχει αναδείξει, αλλά έχει πρωτοστατήσει στις αποκαλύψεις για το πάρτι που είχε στηθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Χαρακτηριστικά είναι τα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα, όπως στις 11 Ιανουαρίου 2018 με τίτλο: «Τρικυμία για το κρυφό “ταμείο” του ΚΕΕΛΠΝΟ», που αφορούσε την κατάθεση του πρώην πρόεδρου του οργανισμού Γιάννη Πιερρουτσάκου στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία στη Βουλή, και στις 30 Νοέμβριου 2017 με τίτλο «Πάρτι στο ΚΕΕΛΠΝΟ ακόμα και με το συσσίτιο» αναφορικά με εταιρία που χρέωνε ένα πιάτο φακή 12 ευρώ!

Επίσης, η «δημοκρατία» έχει παρουσιάσει όλες τις καταθέσεις στην Εξεταστική της Βουλής για την Υγεία και ειδικά αυτές που αφορούν το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν όλες τις λίστες με τα μέσα ενημέρωσης που έπαιρναν υπέρογκες διαφημίσεις, και μάλιστα με ονόματα! Επομένως τα ίδια τα ρεπορτάζ της εφημερίδας μας διαψεύδουν τον κ. Πολάκη.

Keywords
τρωκτικο, κεελπνο, μετρο, νέα, μνημονιο, τει, μμε, facebook, τρωκτικά, novartis, αιγαιο, εκαβ, εταιρεία, συριζα, πειραιας, fake, news, ελλαδα, αδα, αει, νεα δημοκρατια, ΠΑΣΟΚ, αντ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, αδωνις, βουλη, διορισμος, εφημεριδες, εφημεριδα δημοκρατια, www.facebook.com, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, φωτια, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, το θεμα, δημοκρατια, δουλεια, εκαβ, εξεδρα, ηγεσια, θεμα, μμε, παιχνιδια, πρωτοσελιδα, πτυχιουχος, σημερινη, τει πειραια, υγεια, φρασεις, φωτογραφιες, φωτογραφια, χαρτες, ψαρεμα, ψαροντουφεκο, ψεματα, news, αδωνις, αει, ανθρωπος, απιστευτα, αποκαλυψη, τει, γελιο, γινει, δημοσιο, διοικηση, διαδικτυο, δειγμα, εγινε, εγγραφα, ευρω, υπαρχει, εκκλησια, ενδεια, ενεργα, εργα, εποχη, εταιρεία, εταιρια, ετος, ευθυνη, εφημεριδα, ζητα, ιδια, ιδιο, ηλιουπολη, υπηρεσιες, θεα, εικονα, κυβερνηση, κυρια, κομμα, μεμπτο, μιζες, μαρια, νοσοκομεια, ντροπη, ξανθο, παντα, ομιλος, πληροφορικη, υπογραφη, πουτιν, πτυχιο, σιγουρα, συνεχεια, σιωπη, σπιτι, σχολια, τυπος, τρωκτικά, τιτλος, φακη, χιουμορ, χρημα, ψυχραιμια, ανηκει, βηματα, ευχερεια, εξεταστικη, fake, η εφημεριδα, υπουργειο, μεινει, νοσοκομειο, novartis, παυλος, θεματα, θεσεις, υγειας, χερια
Τυχαία Θέματα