Το πάνε στα άκρα οι αγρότες

Το πάνε στα άκρα οι αγρότες09.02.2019Ρεπορτάζ

Ενισχύεται το μπλόκο της Νίκαιας, το οποίο σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να αποκλείσει τα Τέμπη

Aποφασισμένοι να κόψουν την Ελλάδα στα δύο είναι οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δική τους απάντηση στην κυβέρνηση για την αδιάλλακτη, όπως χαρακτηρίζουν, στάση της απέναντι στις διεκδικήσεις τους και κυρίως την απόρριψη της συνάντησης που ζητούν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών. Την ίδια στιγμή, στο πλευρό τους

στέκονται οι συνάδελφοί τους από πολλές περιοχές της χώρας, οι οποίοι προχωρούν σε αποκλεισμούς εθνικών οδών και συγκεντρώσεις ώστε να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Η κορύφωση των κινητοποιήσεων έρχεται σήμερα, καθώς αγρότες και κτηνοτρόφοι από το πανθεσσαλικό μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα, ξεκινώντας το πρωί με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα από τη συγκεκριμένη περιοχή, θα βρεθούν το μεσημέρι στα Τέμπη, προχωρώντας στον αποκλεισμό τους. Η κινητοποίηση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δυναμική και ο αριθμός των αγροτών που θα συμμετάσχει εκτιμάται πως θα είναι αρκετά μεγάλος, καθώς χθες στο μπλόκο της Νίκαιας έφτασαν ακόμα περισσότερα τρακτέρ από τη Φαλάνη και τον Αμπελώνα Λάρισας.

Παράλληλα, στην υπόλοιπη Ελλάδα, χθες το μεσημέρι, στον αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου στον κόμβο της Μεγαλόπολης προχώρησαν αγρότες της Πελοποννήσου. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ανάρτησαν πανό και μοίρασαν φυλλάδια με τα αιτήματά τους. Οπως υποστηρίζουν, τα μπλόκα τους είναι η απάντηση στη σιωπή και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης.

Επίσης, χθες, δυναμική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι αγρότες της Κέρκυρας μπροστά από το δημαρχείο του νησιού. Μάλιστα, συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο, στον οποίο ανέφεραν τα αιτήματά τους. Υπενθυμίζεται πως στην κεντρική Μακεδονία τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έχουν παραταχθεί στην Ημαθία, στον κόμβο της Κουλούρας, στην εθνική οδό Βέροιας - Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας, στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου, στις Σέρρες, στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου και στην Πιερία, στην παλαιά εθνική οδό Κατερίνης - Θεσσαλονίκης.

Πρόσκληση για διάλογο

Νέα πρόσκληση διαλόγου στους αγρότες απηύθυνε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 Fm, τονίζοντας ότι οι πόρτες του υπουργείου είναι πάντα ανοιχτές. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η άρνηση του διαλόγου δεν είναι σωστή και ο αποκλεισμός των δρόμων είναι πια ξεπερασμένο μέτρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα