Καμμένος vs Τσίπρας, με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και... ποιήματα

Καμμένος vs Τσίπρας, με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και... ποιήματα09.02.2019Πρόσωπα

Στα άκρα βρίσκεται πλέον η σχέση Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, με τους δύο πρώην κυβερνητικούς εταίρους να ανταλλάσσουν χθες από το βήμα της Βουλής

πυρά και προσωπικά χτυπήματα, κάποιες φορές ακόμα και κάτω από τη ζώνη

Η ομιλία του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. επικεντρώθηκε στην απόφαση, όπως είπε, του πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλής να αφήσουν πλέον χωρίς φωνή την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.
Χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «ψυχρό εκτελεστή», ενώ όσον αφορά το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία ανέφερε: «Πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε στον Ερντογάν. Το επόμενο ταξίδι θα είναι στην κυρία Μέρκελ. Ελπίζω να μην υπάρχει και τρίτο... Συγχαρητήρια, κ. πρωθυπουργέ, το καταφέρατε».

«Δεν εκβίασα»

Ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι σε όλη τη ζωή του ούτε εκβίασε ούτε εκβιάστηκε, κατηγορώντας ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα. «Εσείς, κ. πρωθυπουργέ, διαπράξατε αυτό το έγκλημα. Τι έγκλημα έκαναν αυτά τα παιδιά (των γραφείων των ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή), να βρεθούν στον δρόμο, γιατί μας κάνατε να σιωπήσουμε. Σήμερα τους λέτε “πάρτε πόδι”, τους στέλνετε στην ανεργία».

Ο κ. Καμμένος επισήμανε τα εξής: «Η διαπλοκή ζει, γιατί εκείνοι οι οποίοι έχουν παραβεί τον όρκο τους παραμένουν στις θέσεις τους». Εκανε λόγο για «αποστάτες» από το κόμμα του που έμειναν στην κυβέρνηση, αφού «η καρέκλα είναι ανταλλάξιμη για την ψυχή». Μάλιστα, εγκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι πρόδωσε την εμπιστοσύνη του και κατήγγειλε ότι προχθές αυτός του έστειλε μήνυμα στο κινητό του, υποστηρίζοντας ότι χτίζει γέφυρες με τη Ν.Δ. «Δεν χτίζω γέφυρες ούτε με τη διαπλοκή ούτε με τη Ν.Δ. Αν φύγω, θα πάω σπίτι μου, δεν πρόκειται να παρακαλέσω κανέναν. Σήμερα το βράδυ ίσως παραιτηθώ από βουλευτής» σημείωσε. Ακολούθησε έντονος διάλογος με τον πρωθυπουργό, ο οποίος έλαβε αμέσως τον λόγο: «Είμαι εδώ, όχι για να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλλετε τις τελευταίες ημέρες να αποκαθηλώσετε ένα κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας των τελευταίων ετών».

Οπως είπε, «δεν θέλω να μπω σε ψυχαναλυτικές ερμηνείες», προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, αναφέροντας στον πρώην κυβερνητικό εταίρο του: «Θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σχεδιασμό σας και δεν σας επέτρεψα να γίνετε ένας νέος Αντώνης Σαμαράς, που με τόλμη προχώρησα για να λύσω ένα θέμα της πατρίδας».

Η κόντρα έκλεισε με τους δύο άντρες να ανταλλάσσουν στίχους ποιημάτων γεμάτους υπονοούμενα. Με όπλο τον Κωνσταντίνο Καβάφη, ο Αλέξης Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο: «Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα βρεις άλλες θάλασσες», προκαλώντας την άμεση αντίδραση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., που χρησιμοποίησε κι αυτός στίχους του Γ. Στρατήγη, ο οποίος περιέγραψε την ικεσία του μπουρλοτιέρη του 1821 Ματρόζου προς τον ναύαρχο Κανάρη ως εξής: «Αν ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, οι καπετάνοι σαν και σε δεν θα φορούσαν στέμμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα