Ζευγάρια στη ζωή που δεν χώρισε ούτε η κάλπη

Ζευγάρια στη ζωή που δεν χώρισε ούτε η κάλπη09.02.2019Παρασκήνιο

Εξι ανδρόγυνα υπηρέτησαν στο παρελθόν το Κοινοβούλιο

Από την
Κατερίνα Κανάκη

Ζευγάρι στη ζωή, αλλά και στη... Βουλή. Κι όμως, έχει συμβεί να βρεθούν ταυτοχρόνως στα βουλευτικά έδρανα ανδρόγυνα. Και δεν αναφερόμαστε στις φημολογούμενες σχέσεις ανάμεσα σε βουλευτές αλλά και υπουργούς που αποτελούν «καυτό» θέμα συζήτησης στα δημοσιογραφικά γραφεία, αν και δεν επιβεβαιώνονται ποτέ.

Θα ασχοληθούμε μόνο με συζύγους που έχουν

υπηρετήσει ταυτόχρονα στη Βουλή. Σήμερα συγκατοικούν στα έδρανα η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Θοδωρής Δρίτσας, οι οποίοι μάλιστα έχουν υπάρξει συγκάτοικοι και στο υπουργικό συμβούλιο, αφού τον Ιανουάριο του 2015 είχαν αναλάβει αναπληρώτρια υπουργός για τη Μεταναστευτική Πολιτική και αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας αντίστοιχα.

Και στο παρελθόν ωστόσο είχαμε ζευγάρια βουλευτών που ήταν μαζί στη ζωή, μαζί και στη δουλειά. Υπενθυμίζουμε το ζεύγος Στέφανου και Φωτεινής Στεφανοπούλου. Ο Στέφανος Στεφανόπουλος υπήρξε βουλευτής της Ν.Δ. και κατόπιν της Πολιτικής Ανοιξης, ενώ η σύζυγός του Φωτεινή υπήρξε επίσης βουλευτής του Αντώνη Σαμαρά.

Ετερο ζευγάρι βουλευτών που πηγαινοέρχονταν μαζί στο Κοινοβούλιο ήταν ο Λευτέρης Βερυβάκης, εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, και η σύζυγός του Λίλα Χριστοφορίδου. Ακόμη ο Γιώργος Περάκης, ένας από τους πρωταγωνιστές στον Ανένδοτο Αγώνα του Γεωργίου Παπανδρέου και υπουργός Δημοσίων Εργων την περίοδο '84-'85, είχε βρεθεί δίπλα δίπλα στη Βουλή με τη συμβία του Μαρία Κυπριωτάκη, βουλευτή και υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζουμε ότι η ίδια είχε διατελέσει πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Ελλάδος που ίδρυσε η Μαργαρίτα Παπανδρέου, ενώ είχε εισηγηθεί και την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων το 1986.

Εν τω μεταξύ ζευγάρια έχουν διατελέσει βουλευτές σε διαφορετικές κοινοβουλευτικές συνόδους, όπως λόγου χάρη ο Ευάγγελος και η Ντιντή Γιαννοπούλου. Ο αείμνηστος Ευάγγελος Γιαννόπουλος -γνωστός για την καθημερινή του παρουσία στα πάνελ καθώς και για τους ομηρικούς καβγάδες του με τον Βασίλη Κεδίκογλου- υπήρξε ένας από τους πολιτικούς με τη μεγάλη απήχηση στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, ενώ και η σύζυγός του Ντιντή άφησε το στίγμα της στο ΠΑΣΟΚ. Βουλευτές είχαν διατελέσει, κι εκείνοι σε διαφορετικές περιόδους, οι σύζυγοι Μαρία Φαραντούρη και Τηλέμαχος Χυτήρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα