Μετωπική Χαρίτση με τον Αυγενάκη για τις προσλήψεις

Μετωπική Χαρίτση με τον Αυγενάκη για τις προσλήψεις09.02.2019Πρόσωπα

Κόντρα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο που προωθεί η κυβέρνηση ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και του γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη

Ο πρώτος, αφού αναφέρθηκε στη διαδικασία που «τρέχει» για τους 8.166 υπαλλήλους στους δήμους, σε ένα πλαίσιο γενικότερο ενίσχυσης με προσωπικό τομέων όπως αυτοί της Παιδείας και της Υγείας, προσπάθησε να αποσυνδέσει τις προσλήψεις από τις εκλογές, λέγοντας

πως αυτές θα γίνουν με καθαρά πολιτικούς όρους και όχι με τεχνικούς. Από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τυχοδιωκτισμό, καιροσκοπισμό και πελατειακή πρακτική.

«Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις στην Παιδεία, στην Υγεία και την Αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων και οι 8.166 θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων» είπε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι επιτυχόντες θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους πριν από τις δημοτικές εκλογές.

«Η Ν.Δ. από τη μία ζητά την επαναφορά του κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις, που σημαίνει πάγωμα των προσλήψεων, και από την άλλη εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν κάνει προσλήψεις στην Υγεία. Η υποκρισία έχει και τα όριά της» σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

Την απάντηση έδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το κράτος ως τσιφλίκι της και μοιράζει θέσεις, θεωρώντας τους πολίτες κομματική πελατεία» και διερωτήθηκε «γιατί τέτοια βιασύνη να γίνουν οι προσλήψεις πριν τις εκλογές;».

Ο γραμματέας της Ν.Δ. σήκωσε και το γάντι που έριξε ο κ. Χαρίτσης για τη διαδικασία των εκλογών, αναφέροντας ότι «οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους, με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν όλες οι προηγούμενες αναμετρήσεις. Θέλουν δεν θέλουν, στις εκλογές θα μιλήσει ο λαός».

Keywords
Τυχαία Θέματα