Το Ιατρικό κάνει πράξη την ελληνοκινεζική συνεργασία

Το Ιατρικό κάνει πράξη την ελληνοκινεζική συνεργασία25.05.2018Υγεία

Σημαντική συμφωνία για τη διατήρηση και την ανάδειξη της πλούσιας κληρονομιάς και παράδοσης των δύο λαών σε θέματα Υγείας

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Eurochinese Development P.C., του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, του νέου ολιστικού wellbeing destination spa Euphoria Retreat και της Bian Que Pharmaceutical υπεγράφη με αφορμή το Συνέδριο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε αυτές

τις ημέρες στην Αθήνα, με τίτλο «Chinese Medicine Conference 2018, Integrative Medicine» και με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας.

Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η διατήρηση, η ανάδειξη και η ανάπτυξη της πλούσιας κληρονομιάς της κινεζικής και της ελληνικής ιατρικής παράδοσης, σε συνδυασμό με την υποστήριξη των υπαρχόντων ερευνητικών και νοσοκομειακών φορέων των δύο χωρών.

Παράλληλα, η εφαρμογή των παραδοσιακών ιατρικών μελετών και κλινικών θεραπειών θα συνδυάζεται με την εκπαίδευση, την έρευνα, την αποκατάσταση της υγείας, την καλλιέργεια των βοτάνων και την παραγωγή «έτοιμων» παραδοσιακών φαρμάκων που θα απευθύνονται στον ιατρικό τουρισμό, συνδυάζοντας με τον τρόπο αυτόν τα «παραδοσιακά» χαρακτηριστικά ιατρικής των δύο χωρών. Επιπλέον, θα ενθαρρύνονται η ολιστική προσέγγιση της ανθρώπινης ύπαρξης και η πορεία προς την ευεξία και την ευζωία μέσα από εναλλακτικές θεραπείες, όπως ο βελονισμός.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας και διευθύνων σύμβουλος της Eurochinese Development P.C. Φώτης Προβατάς δήλωσε ότι «η υπογραφή του μνημονίου στέλνει ένα πολύ θετικό μήνυμα για τις δυνατότητες της ελληνοκινεζικής επιχειρηματικής και επιστημονικής συνεργασίας».
Από την πλευρά του, ο δρ Βασίλης Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού, τόνισε: «Βασικός στόχος του ομίλου μας είναι η άμεση δημιουργία στην Ελλάδα του πρώτου κέντρου-σημείου αναφοράς της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής (TCM).

Παράλληλα, μέσω της συνεργασίας αυτής θα δοθεί η ευκαιρία στη χώρα για την απόκτηση ακόμη ενός συγκριτικού πλεονεκτήματος στο πεδίο του ιατρικού τουρισμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα