Το ελληνικό σινεμά έχασε χθες τον «γόη» του

Το ελληνικό σινεμά έχασε χθες τον «γόη» του21.06.2018Τέχνες

Πέθανε στα 82 του ο Ερρίκος Μπριόλας

Ο γνωστός ηθοποιός Ερρίκος Μπριόλας (φωτό), που αντιμετώπιζε αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα, άφησε την τελευταία του πνοή χθες σε νοσοκομείο της Αθήνας, σε ηλικία 82 ετών. Oπως είχε εκμυστηρευτεί σε μια μεγάλη συνέντευξή του, βγήκε στην υποκριτική με την παρότρυνση αλλά και την επιμονή του σκηνοθέτη Γιώργου Ζερβού, ο οποίος τον είχε πετύχει να εργάζεται στο πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε η οικογένειά του.

Η πρώτη

ταινία στην οποία έπαιξε ήταν το φιλμ «Διαβόλου κάλτσα», στο πλευρό της Αννας Φόνσου, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου, και ακολούθησε το φιλμ «Φτωχαδάκια και λεφτάδες». Ακόμα, συμμετείχε στις ταινίες «Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης», «Κάθε λιμάνι και καημός», «Η Λυγερή», «Στη ζωή μαζί σου πόνεσα», «Κατηγορώ τους δυνατούς», «Η κραυγή της αλήθειας» και σε πολλές ακόμη. Γοητευτικός γαρ, ο Ερρίκος Μπριόλας έπαιζε σε πολλές ταινίες ρόλους ζεν πρεμιέ, ενώ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στο γυναικείο κοινό.

Είχε εμφανιστεί σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και σε 19 βιντεοταινίες, ενώ είχε παίξει και στην τηλεόραση, σε σειρές όπως οι «Δέκα λεπτά κήρυγμα» και «Η ώρα η καλή». Είχε παντρευτεί τρεις φορές -ωστόσο είχε χωρίσει- και είχε αποκτήσει μια κόρη. Η κηδεία του θα γίνει αύριο από το Νεκροταφείο Βριλησσίων, στις 17.00.

Keywords
Τυχαία Θέματα