«Το τετράδιο του θανάτου» κυκλοφορεί στην Κρήτη

«Το τετράδιο του θανάτου» κυκλοφορεί στην Κρήτη21.06.2018Ρεπορτάζ

Νέα επικίνδυνη σειρά κόμικς

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη καθώς μετά το διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα», που είχε οδηγήσει στον θάνατο παιδιά και εφήβους, την εμφάνισή του έχει κάνει μια επικίνδυνη σειρά κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Το τετράδιο του θανάτου» («Death Note»), η οποία είναι εμπνευσμένη από τα ομώνυμα ιαπωνικά κόμικς, γνωστά παγκοσμίως και ως μάνγκα. Η έκταση που έχει πάρει το θέμα είχε ως αποτέλεσμα να εκδώσει ανακοίνωση

η Εισαγγελία του νησιού, καθώς η συγκεκριμένη σειρά προβάλλεται και στην Ελλάδα μέσω YouΤube.

H ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε έπειτα από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, θέλει να επιστήσει την προσοχή στους ανηλίκους και κυρίως στους εφήβους σχετικά με την επικινδυνότητα της σειράς, η οποία ακολουθεί την πορεία ενός μαθητή λυκείου που ανακαλύπτει ένα τετράδιο, με το οποίο μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε, απλά σκεπτόμενος το πρόσωπό του και γράφοντας το όνομά του σε αυτό.

Σημειώνεται ότι η δημοφιλία της σειράς είναι τόσο μεγάλη, που έχουν βρεθεί σε πολλές περιοχές του κόσμου τετράδια με τίτλο «Death Note» που ανήκουν σε μαθητές, τα οποία περιείχαν μέσα ονόματα συμμαθητών ή καθηγητών τους. Μάλιστα, στην Αμερική μαθητές έχουν αποβληθεί από τα σχολεία τους όταν βρέθηκαν στην κατοχή τους παρόμοια τετράδια.

«Για την έγκαιρη πρόληψη του φαινομένου και προς αποφυγή των κρουσμάτων στην περιοχή του Ηρακλείου παρακαλούμε τους ανηλίκους αλλά και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να επαγρυπνούν. Παρακαλούμε τους διευθυντές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του Ηρακλείου, μέχρις ότου λήξει η τρέχουσα σχολική χρονιά, αλλά και με την αρχή της νέας, να ενημερώσουν και προφορικά τους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία τους σχετικά με το γιαπωνέζικο σίριαλ» τονίζει η Εισαγγελία Ηρακλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα