Εμμονή από Τσίπρα για χρήση τού «Μακεδονία» σε πείσμα της κοινωνίας

Εμμονή από Τσίπρα για χρήση τού «Μακεδονία» σε πείσμα της κοινωνίας22.01.2018Πρόσωπα

Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός δεν αντιλήφθηκε ακόμη το ηχηρό μήνυμα που στέλνει η κοινωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ...

...(το χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν μόνο η αρχή) και δηλώνει έτοιμος και πρόθυμος να κλείσει το θέμα,

αποδεχόμενος τη χρήση του όρου «Μακεδονία» με ορατό το ενδεχόμενο να συνδέσει την πολιτική διαδρομή του με μία άνευ προηγούμενου στα παγκόσμια χρονικά παραχάραξη της Ιστορίας. Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο κ. Τσίπρας επέμεινε στο κυβερνητικό αφήγημα, χαρακτηρίζοντας «ευκαιρία λύσης» τη νέα διαπραγμάτευση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «θα είναι εθνική ανοησία να μην την αξιοποιήσουμε».

Ο πρωθυπουργός, χωρίς να αντιλαμβάνεται το βάρος των κρίσιμων ωρών που διέρχεται ο τόπος, όχι μόνον ως εθνική αλλά και ως πνευματική συλλογικότητα, επικαλέστηκε τα όντως τραγικά λάθη του 1992 για να δικαιολογήσει τη δική του υποχώρηση στη χρήση του ονόματος «Μακεδονία», τονίζοντας μάλιστα ότι «δεν είναι παράλογο να εμπεριέχεται ο όρος “Μακεδονία” σε μια σύνθετη ονομασία, είτε με γεωγραφικό είτε με χρονικό προσδιορισμό, έναντι όλων».

Σε αυτή τη συνέντευξη ο κ. Τσίπρας δήλωσε και μισός Μακεδόνας από την πλευρά της μητέρας του, για να πει πως σέβεται τις ανησυχίες και ειδικότερα τις ευαίσθητες χορδές των συμπατριωτών μας στη βόρεια Ελλάδα. «Αλλωστε κι εγώ είμαι μισός Μακεδόνας» σημείωσε.

Για Καμμένο

Αναφορικά με τη διαφορετική στάση του κυβερνητικού εταίρου, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «ο Πάνος Καμμένος έχει επίγνωση του προβλήματος και είναι ένας έντιμος και πατριώτης πολιτικός», για να καταλήξει λέγοντας:

«Εχει επιφυλάξεις και τις έχει εκφράσει στο κυβερνητικό συμβούλιο, ωστόσο έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους την εμπιστοσύνη του στις προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών και την επιθυμία του να υπάρξει ευρεία συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στο ζήτημα αυτό. Ας μη γελιούνται ορισμένοι. Ο Καμμένος είναι έντιμος άνθρωπος, δεν θα γίνει Σαμαράς».

Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός έκανε αρκετές ιστορικές αναφορές σημειώνοντας σε μία από αυτές: «Μακεδονικό έθνος δεν υπήρξε ποτέ στους αρχαίους χρόνους, όπως δεν υπήρξε και έθνος Αθηναίων ή Σπαρτιατών».

Keywords
Τυχαία Θέματα