Θολό το τοπίο (ακόμα) για τον εξωδικαστικό μηχανισμό!

Θολό το τοπίο (ακόμα) για τον εξωδικαστικό μηχανισμό!03.12.2018Οικονομία

Εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό, χωρίς ακόμη κανείς να γνωρίζει αν θα δοθεί παράταση, κάτι που αποτελεί καθολικό αίτημα επιχειρήσεων και φορέων

Προς το παρόν ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης καλεί τους ενδιαφερομένους να σπεύσουν να υποβάλουν την αρχική αίτηση, ώστε να μη χάσουν το δικαίωμα υπαγωγής.

«Μόλις κάποιος υποβάλει την αίτηση, μπορεί να πάρει την προστασία που παρέχει η Πολιτεία. Να έχει, δηλαδή, ακατάσχετο

των λογαριασμών, τόσο των επιχειρηματικών όσο και των προσωπικών, και επίσης να πάρει και προστασία των ακινήτων του από πλειστηριασμούς. Μόνο και μόνο γι' αυτό να προστρέξουν όλοι να κάνουν μια αίτηση, διότι ο νόμος έχει αρχική ημερομηνία λήξης στις 31/12/2018 και, μόλις φτάσει αυτή η ημερομηνία, θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους για τη συνέχισή του ή όχι» σημείωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Κουρμούσης.

Στο μεταξύ, παράταση της προθεσμίας για τη λειτουργία της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών ζητάει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, εξηγώντας ότι η πληθώρα εγγράφων και οι αυστηρές προϋποθέσεις ένταξης κατέστησαν τον εξωδικαστικό ανενεργό για πολλούς μήνες. Μετά τις πρόσφατες βελτιωτικές παρεμβάσεις κρίνεται απαραίτητο να δοθεί επιπλέον χρόνος στους επιχειρηματίες που πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στον μηχανισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα