Καρφώνουν αλλήλους Ριχάρδος και Τούρκος

Καρφώνουν αλλήλους Ριχάρδος και Τούρκος03.12.2018Δικαστικά

Στη φυλακή ο ενεχειροδανειστής, που αρνείται όλες τις κατηγορίες για το λαθρεμπόριο του χρυσού

Στη φυλακή οδηγείται ο «βασιλιάς του χρυσού» Ριχάρδος Μυλωνάς, καθώς χθες το απόγευμα η ανακρίτρια Διαφθοράς διέταξε την προσωρινή κράτησή του.

Ο 51χρονος ενεχυροδανειστής πέρασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι το κατώφλι της Πρώην Σχολής Ευελπίδων -όπου τον περίμεναν για να του συμπαρασταθούν περίπου 20 υπάλληλοι των ενεχυροδανειστηρίων του- και επί δύο ώρες έδινε εξηγήσεις για

την περιβόητη «μαφία του χρυσού», στην οποία είναι κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ενώπιον της δικαστικής λειτουργού ο Ριχάρδος Μυλωνάς αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και άφησε σοβαρούς υπαινιγμούς για τον 36χρονο Τούρκο συριακής καταγωγής, στον οποίο αποδίδεται επίσης ηγετικός ρόλος στο κύκλωμα.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημά του που παρέδωσε στην ανακρίτρια υποστήριξε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έκανε καθ' όλα νόμιμες εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, για τις οποίες δεν οφείλει φόρους και δασμούς στο ελληνικό κράτος, καθώς δεν πρόκειται για ενδοκοινοτικές εξαγωγές.

Ακόμη επανέλαβε ότι το χυτήριο της οδού Στουρνάρη, όπου το κύκλωμα έλιωνε τον χρυσό, ήταν απολύτως νόμιμο και άφησε να εννοηθεί ότι είναι θύμα του ανταγωνισμού. «Κάποιοι που βλέπουν τα δικά μου κέρδη και δεν μπορούν να έχουν τον δικό μου απολύτως επιτυχή μηχανισμό λειτουργίας της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας επέλεξαν αυτή την παράλληλη δραστηριότητα για να με ανταγωνιστούν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο υπόμνημα.

Σε άλλο σημείο του ο 51χρονος στρέφει τα βέλη του στον 36χρονο Τούρκο «συναρχηγό» του, κατά την Αστυνομία, λέγοντας ότι εκείνος τον προσέγγισε το 2015 για να συνεργαστούν: «Ουδέποτε ήρθα σε επικοινωνία με τους φερόμενους ως γυρολόγους ή πασπαρτού ή τρίτους ενεχυροδανειστές που πήγαιναν τιμαλφή στον Τούρκο από διάφορα ενεχυροδανειστήρια, διότι με τη συγκεκριμένη δραστηριότητά του δεν είχα καμία γνώση, ανάμειξη ή ωφέλεια.

Αναφορικά με τις συναλλαγές του Τούρκου με τους Κινέζους δεν έχω καμία γνώση, ανάμειξη, τηλεφωνική ή διά ζώσης συνομιλία ή φυσική παρουσία και τις πληροφορήθηκα το πρώτον από τη δικογραφία».

Ο 36χρονος, από την πλευρά του, λίγο προτού κριθεί προφυλακιστέος, «κάρφωσε» τον 51χρονο, λέγοντας ότι όλες οι ενέργειές του ήταν κατόπιν εντολών του, καθώς ο ίδιος ήταν υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα του ενεχυροδανειστή.

Μετά τον ενεχυροδανειστή προφυλακιστέα κρίθηκε και η φερόμενη υπαρχηγός του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού, γραμματέας στο κεντρικό κατάστημα της οδού Πατησίων, η οποία εμφανίζεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση. Για την υπόθεση έχουν απολογηθεί 40 κατηγορούμενοι και οκτώ έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα