Αυτοκτόνησε σε σκοπιά στη Ρω 22χρονος οπλίτης

Αυτοκτόνησε σε σκοπιά στη Ρω 22χρονος οπλίτης 28.06.2018Πρόσωπα

Στο πένθος βύθισε ολόκληρο το Στράτευμα η αποκάλυψη πως χθες το πρωί 22χρονος φαντάρος προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα κατά τη διάρκεια σκοπιάς στην ακριτική Ρω.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός αυτόχειρας, χρησιμοποιώντας το ατομικό όπλο του, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι την ώρα που φυλούσε σκοπιά. Μάλιστα, την τραγική αυτή στιγμή έζησε από απόσταση αναπνοής έτερος οπλίτης με τον οποίο ο 22χρονος εκείνη την ώρα φύλαγε συγκεκριμένο

σημείο του νησιού.

Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της αυτοκτονίας, ενώ η σορός του άτυχου στρατιώτη θα μεταφερθεί με ελικόπτερο Chinook της Αεροπορίας Στρατού στη Ρόδο, όπου θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία - νεκροτομή. «Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι ο ΣΤΡ (ΠΖ) Ε.Τ. της 2018 Β/ ΕΣΣΟ, δυνάμεως της ΔΑΝ Μεγίστης, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στη νήσο Ρω και περί ώρα 08.40 περίπου, για αδιευκρίνιστη μέχρις στιγμής αιτία, αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με το ατομικό του οπλισμό» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, σοβαρό προβληματισμό προκαλούν στη στρατιωτική ηγεσία τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί τα τελευταία 24ωρα. Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα το πρωί 29χρονος αλεξιπτωτιστής (πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα) άρχισε να πυροβολεί μέσα στη μονάδα του, την 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών Κρήτης στα Χανιά, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού.

Ο ίδιος συνελήφθη από τη Στρατονομία, ενώ από τους πυροβολισμούς του ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα