«Θα ελέγξουμε αν πήγαν στη Σελήνη οι Αμερικανοί»

«Θα ελέγξουμε αν πήγαν στη Σελήνη οι Αμερικανοί»26.11.2018Ειδήσεις

Θυμηδία για τη ρωσική αμφισβήτηση

Δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται το ερώτημα. Ωστόσο, τις περισσότερες από τις περιπτώσεις που έχει συμβεί κάτι τέτοιο, έχει γίνει στο πλαίσιο κάποιας νέας -ή παλιότερης- θεωρίας συνωμοσίας για το θέμα, το αν δηλαδή οι Αμερικανοί όντως κατάφεραν να πατήσουν πρώτοι το πόδι τους στη Σελήνη, σε μια εποχή κατά την οποία ο Ψυχρός Πόλεμος είχε και τις... διαστημικές διαστάσεις του.

Παρ' όλα αυτά, ό,τι κι αν πιστεύει κανείς για το ζήτημα,

τα τελευταία 24ωρα μάλλον θυμηδία και ειρωνικά σχόλια στον διαδικτυακό κόσμο των social media προκαλούν οι δηλώσεις του επικεφαλής της Roscosmos ότι το έργο μιας προτεινόμενης ρωσικής αποστολής στη Σελήνη θα είναι να επαληθεύσει αν όντως πάτησαν εκεί το πόδι τους οι Αμερικανοί πριν από μισό αιώνα!

Δημοσκοπήσεις

«Εχουμε αυτόν τον στόχο, να πετάξουμε και να επαληθεύσουμε κατά πόσον πήγαν εκεί ή όχι» είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι ΗΠΑ έστειλαν αστροναύτες στο φεγγάρι.

Περίπου ένας στους δέκα ερωτηθέντες σε διάφορες δημοσκοπήσεις τον 20ό αιώνα αμφισβητούσε ότι η ιστορική αποστολή «Απόλλων 11» έστειλε με επιτυχία τον πρώτο άνθρωπο στη Σελήνη, ποσοστό που έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, καθώς αυξάνονται αυτοί που ισχυρίζονται ότι η περίφημη προσσελήνωση ήταν ένα καλοστημένο σόου των Αμερικανών -που είχαν τις τεχνολογικές δυνατότητες για να πετύχουν κάτι ανάλογο- για τις τηλεοράσεις. Από τη Roscosmos, βέβαια, δήλωσαν αργότερα ότι τα σχόλια του Ρογκόζιν ήταν ένα αστείο, όπως μετέδωσε το RIA Novosti, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν ήδη πάρει φωτιά με διάφορα ειρωνικά σχόλια χρηστών εις βάρος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα