Γιουχαΐσματα κατά του Τσακαλώτου στη Μυτιλήνη για τους πρόσφυγες

Γιουχαΐσματα κατά του Τσακαλώτου στη Μυτιλήνη για τους πρόσφυγες26.11.2018Πρόσωπα

Στη Μυτιλήνη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε ό,τι μπορούσε για να εμφανίσει ως φιλολαϊκή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας, μάλιστα, ως σύγχρονος... Ρομπέν των φτωχών ότι «μεροληπτεί ταξικά υπέρ των ασθενεστέρων», ωστόσο δεν φαίνεται

πως έπεισε τους κατοίκους

Σε μια βόλτα του αργότερα στην κεντρική αγορά της πόλης έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών από πολίτες. «Ηρθατε να μας δείξετε το μπόι σας, σαν τον Πάπα, και μετά άντε γεια» ήταν κάποια από τα... γαλλικά που ακούστηκαν στη διάρκεια της έντασης, ενώ δεν έλειψαν και τα γιουχαΐσματα, με τον υπουργό να «τα ακούει» και για την κακή κατάσταση που επικρατεί στο νησί εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των προσφύγων.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με οικονομικούς παράγοντες και εκπροσώπους φορέων του νησιού, στην οποία προσπάθησε να «βγει από τα αριστερά», καθώς, αφού παρουσίασε τα ειδικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σε όφελος των νησιωτικών οικονομιών, όπως η θεσμοθέτηση του μεταφορικού ισοδυνάμου, επιχείρησε να εξωραΐσει το φιλολαϊκό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη, λέγοντας: «Είμαστε μια κυβέρνηση με ταξική μεροληψία. Ναι, παραδεχόμαστε ότι μεροληπτούμε ταξικά υπέρ των ασθενέστερα οικονομικά τάξεων. Αυτών που η Ν.Δ. φόρτωσε το ξεπέρασμα της κρίσης».

Η βόλτα, ωστόσο, που έκανε αργότερα θα πρέπει να τον προσγείωσε στην οδυνηρή πραγματικότητα...

Keywords
Τυχαία Θέματα