«Αυξήσεις σε 600.000 συνταξιούχους»

«Αυξήσεις σε 600.000 συνταξιούχους»26.11.2018Άρθρα

«Μίνι φιέστα» από την Εφη Αχτσιόγλου στη Θεσσαλονίκη για τις μειώσεις των εισφορών και τις αλλαγές στον κατώτατο

Αυξήσεις, με θετική προσωπική διαφορά, θα δουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019 600.000 συνταξιούχοι, επισήμανε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εφη Αχτσιόγλου στη διάρκεια ομιλίας της το βράδυ της περασμένης Παρασκευής σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ

Α' Θεσσαλονίκης με τίτλο «Η υπεράσπιση της εργασίας στη νέα εποχή», στο πολιτιστικό κέντρο Ευόσμου.

Εξάλλου, το θέμα ανέδειξε στο πρωτοσέλιδό της η «δημοκρατία», στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου, όπου αναφερόταν ότι οι ωφελούμενοι θα δουν καθαρές αυξήσεις από 20 έως 200 ευρώ και πλέον.

Αναφερόμενη στο «χρέος», όπως χαρακτηριστικά είπε, της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στον λαό, η κυρία Αχτσιόγλου επισήμανε: «Το χρέος αυτό το υπηρετούμε με τον νόμο που πέρασε χθες από τη Βουλή για τη μείωση των εισφορών σε 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που υλοποιήσαμε στη χώρα από την 21η Αυγούστου, με την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα γίνει τον Ιανουάριο του 2019 και την κατάργηση του λεγόμενου ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού για τους νέους, με την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων για το 2019 και, αντιθέτως, την αύξηση σε 600.000 συνταξιούχους και την ενίσχυση μισθών, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια».

Αναφερόμενη στον πρώτο μεταμνημονιακό Προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή, η κυρία Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «αποδεικνύει τρία αντικειμενικά δεδομένα, που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν»: «Περιέχει μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης: αύξηση κοινωνικών δαπανών και μείωση φόρων και εισφορών για τους πολίτες.

Η έξοδος από τα Μνημόνια δεν ήταν μια τυπική διαδικασία αλλά μεταφράζεται αμέσως, απτά, υλικά και μετρήσιμα σε πολιτικές βελτίωσης της καθημερινότητας, του εισοδήματος της ελληνικής κοινωνίας. Η χώρα έχει ανακτήσει την οικονομική της κυριαρχία. Πλέον η κυβέρνηση μπορεί να σχεδιάζει και να υλοποιεί πολιτικές, να παίρνει θετικά μέτρα, να ακυρώνει μέτρα αχρείαστα, σε καθεστώς πολιτικής ελευθερίας και όχι καταναγκασμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα