Στους 70.000 έφθασαν οι εθελοντές δότες μυελού των οστών

Στους 70.000 έφθασαν οι εθελοντές δότες μυελού των οστών09.07.2018Υγεία

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας», καθώς ο αριθμός των δοτών έχει φτάσει τα 70.000 άτομα.

«Είμαι πραγματικά υπερήφανη που μετά από 28 χρόνια συνεχούς προσπάθειας στη χώρα μας με τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “Ελπίδα” και τέσσερα χρόνια μετά από τη δημιουργία της Τράπεζας, η ελληνική κοινωνία

ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και αγκάλιασε το έργο μας» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η ίδια αναφέρθηκε και στον επόμενο στόχο του συλλόγου, που αφορά τη δημιουργία μιας γέφυρας ανθρωπιάς και αλληλεγγύης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην ομογένεια, τονίζοντας ότι «όταν οι Ελληνες έχουν ένα κοινό όραμα, όλα είναι εφικτά».

Οπως λέει ο καθηγητής και διευθυντής της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας» Στέλιος Γραφάκος, από τους 70.000 δότες, οι 27 βρέθηκαν συμβατοί στέλνοντας το μήνυμα της ελπίδας για ζωή.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας» Ινώ Κωνσταντοπούλου, σημαντικό ρόλο στην αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών έχει παίξει και το γεγονός ότι πια η διαδικασία λήψης μοσχεύματος, αν κάποιος βρεθεί συμβατός, γίνεται περίπου όπως μια απλή αιμοδοσία και όχι με κάποιο είδος επέμβασης, όπως γινόταν παλαιότερα.

Μάλιστα, εκτός από τον αριθμό τους, έχει αυξηθεί και η αξιοπιστία των εθελοντών δοτών, που σημαίνει ότι, αν βρεθούν συμβατοί και κληθούν για προκαταρκτικό έλεγχο, οι περισσότεροι δεν αρνούνται να κάνουν την εξέταση, που σημαίνει ότι δεν έχουν μετανιώσει για την εγγραφή τους στο μητρώο δοτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα