Ο 84χρονος Κρητικός που ετοιμάζεται να καθίσει στα φοιτητικά έδρανα

Ο 84χρονος Κρητικός που ετοιμάζεται να καθίσει στα φοιτητικά έδρανα09.07.2018Πρόσωπα

Σκέφτεται να δηλώσει Ιστορία και Αρχαιολογία!

Ο Δημήτρης Μουδατσάκης από την Κρήτη μπήκε νωρίς στα βάσανα της ζωής, αφού ήταν μόλις 10 ετών όταν άρχισε να κυνηγά το μεροκάματο. Στη συνέχεια η ζωή τον φόρτωσε με περισσότερες ευθύνες. Ανοιξε τη δική του επιχείρηση, έγινε πατέρας και αργότερα παππούς.

Οταν, όμως, βγήκε στη σύνταξη, αποφάσισε να μη λογαριάσει τα χρόνια που βάραιναν τις πλάτες του, αλλά την εντολή της

καρδιάς του που ήταν ακόμα νέα, και να καθίσει πάλι στα θρανία, σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, συνεχίζοντας από εκεί που είχε σταματήσει, καθώς είχε τελειώσει μόνο το Δημοτικό. Πήρε απολυτήριο Γυμνασίου και Λυκείου, έδωσε πανελλαδικές και τώρα, στα 84 χρόνια του, προετοιμάζεται να ζήσει ακόμα μία περιπέτεια, να καθίσει στα φοιτητικά έδρανα!

«Από μικρός ήθελα να σπουδάσω! Εβλεπα τα άλλα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και ζήλευα. Ηθελα να πάω κι εγώ, αλλά δεν μπορούσα!» εξομολογήθηκε στο cretalive.gr.

Εχοντας μάθει από μικρός δίπλα στον θείο του την τέχνη του βιβλιοδέτη, ο Δημήτρης Μουδατσάκης δεν θυμάται μέρα που να μη διάβαζε ένα βιβλίο, το οποίο είχε τις περισσότερες φορές να κάνει με την Ιστορία. Μάλιστα, τώρα θα εντρυφήσει ακόμα περισσότερο στο αγαπημένο του αντικείμενο, καθώς σκέφτεται να το σπουδάσει.
«Σκέφτομαι να δηλώσω Ιστορία και Αρχαιολογία! Πιστεύω ότι θα πιάσω τη βάση. Είμαι 1.000 μονάδες πάνω από τον τελευταίο που μπήκε πέρσι» λέει και συμπληρώνει ότι, όταν περάσει, θα πηγαίνει στο πανεπιστήμιο όσο το επιτρέπουν ο δυνάμεις του.

Φέρνοντας στο μυαλό του τα πρόσφατα σχολικά χρόνια του, τονίζει ότι δεν ήταν καθόλου εύκολη περίοδος. «Εφευγα από τις 6 το απόγευμα. Μία ώρα μετά άρχιζε το μάθημα και γύριζα σπίτι κατά τις 11. Με τα πολλά, πήγαινε 1 η ώρα για να κοιμηθώ. Μετά σηκωνόμουν το πρωί, είχα τις δουλειές του σπιτιού. Δεν προλάβαινα να διαβάσω όπως θα ήθελα. Και πήγαινα με τύψεις στο σχολείο» εξομολογείται.

Οσο για τη συμβουλή που θα έδινε στους νέους, αυτή θα ήταν να έχουν όνειρα. «Αμα δεν έχεις όνειρα, έναν σκοπό, τι θα κάνεις; Πώς θα ζήσεις;» τονίζει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα