Διγλωσσία στο ΚΙΝ.ΑΛ. και μετά το «αντίο» Θεοδωράκη

Διγλωσσία στο ΚΙΝ.ΑΛ. και μετά το «αντίο» Θεοδωράκη09.07.2018Πρόσωπα

Αλλα λέει η Φώφη για την κυβέρνηση και άλλα ο Γιώργος περί συνεννόησης

Τα... κομμάτια τους προσπαθούν να μαζέψουν στο Κίνημα Αλλαγής, στο οποίο βλέπουν το «ελπιδοφόρο», κατά τους ίδιους, ξεκίνημα να προσγειώνεται απότομα από την ωμή πραγματικότητα.

Με φόντο την πρόσφατη αποχώρηση του Ποταμιού, που επέφερε αναπόφευκτα νέες αναταράξεις, συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, πρώτη φορά χωρίς τον Σταύρο Θεοδωράκη, η Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος, σε μια προσπάθεια συντονισμού των επόμενων

βημάτων.

Θεοχαρόπουλος

Και μπορεί ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος να εκτιμά πως «η αποχώρηση του Ποταμιού δεν αποτελεί θετική εξέλιξη», όμως επισήμως η Φώφη Γεννηματά και οι συνεργάτες της αποφεύγουν να σχολιάσουν και επιμένουν να κινούνται αντιπολιτευτικά.

«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ούτε την αποχώρησή τους δεν μπορούν να σκηνοθετήσουν με αξιοπρέπεια» ανέφερε σε συνέντευξή της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, ενώ σε άρθρο της δηλώνει αισιόδοξη ότι «η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει», θέτοντας όμως δύο βασικές προϋποθέσεις γι’ αυτό: την πολιτική αλλαγή, ώστε να φύγει αυτή η κυβέρνηση και «να σταματήσει ο κατήφορος», και την αλλαγή πολιτικής, με ένα «ολοκληρωμένο αξιόπιστο πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης». Ο εκπρόσωπος του Κινήματος Παύλος Χρηστίδης σε παρέμβασή του κάλεσε την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. να στηρίξουν την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής να ακυρωθεί η περικοπή των συντάξεων.

Τα δύσκολα «πατήματά» του αναζητεί και το Ποτάμι, τα στελέχη του οποίου αιτιολογούν την αποχώρησή τους από το ΚΙΝ.ΑΛ. «Το Κίνημα Αλλαγής μετατρεπόταν σε αυτό που δεν θέλαμε: σε ένα ΠΑΣΟΚ plus» ανέφερε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, την ίδια ώρα που ο Γρηγόρης Ψαριανός, επιμένοντας να γλυκοκοιτάζει προς τη Ν.Δ., τόνιζε την ανάγκη «να αναζητηθούν οι δυνατότητες προγραμματικής συνεργασίας με τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη πριν από τις εκλογές».

Την επανεμφάνισή του έκανε και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος υπογράμμισε σε συνέντευξή του ότι «οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να αποτελέσουν τον καταλύτη για τη συνεννόηση των πολιτικών και των κοινωνικών δυνάμεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα