Ο Κεραμεικός στη λίστα του «Forbes» με τις 12 πιο κουλ γειτονιές του πλανήτη

Ο Κεραμεικός στη λίστα του «Forbes» με τις 12 πιο κουλ γειτονιές του πλανήτη09.07.2018Ρεπορτάζ

«Ολοι γνωρίζουμε πως ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε πραγματικά μια πόλη δεν είναι να δούμε το κέντρο και τα μεγαλύτερα μουσεία της, αλλά να ανακαλύψουμε τις πιο ανερχόμενες, εναλλακτικές, γεμάτες χρώμα και δραστηριότητες γειτονιές της».

Ετσι αρχίζει το άρθρο του «Forbes», που είναι αφιερωμένο στις 12 πιο κουλ γειτονιές του πλανήτη. Και μέσα σε αυτές φιγουράρει

ο Κεραμεικός, ως μια συνοικία που πρέπει οπωσδήποτε να εξερευνήσει όποιος επισκεφτεί την Αθήνα!

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Κεραμεικός βρίσκεται μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, είναι μια «χαλαρή συνοικία που μοιάζει να υπάρχει και να λειτουργεί μέσα στον δικό της μαγικό κόσμο». Και συνεχίζει αναφέροντας πως πρόκειται για τη γειτονιά της ελληνικής πρωτεύουσας όπου το παλιό και το νέο συνυπάρχουν, «το ιστορικό παρελθόν της Ελλάδας και το συχνά ταραχώδες παρόν μπερδεύονται, η παράδοση και η δημιουργικότητα του μέλλοντος αλληλοσυμπληρώνονται».

Σύμφωνα με την αρθρογράφο, ένα από τα ομορφότερα πράγματα που μπορεί να δει κανείς στον Κεραμεικό είναι η εβδομαδιαία λαϊκή αγορά, όταν «η γειτονιά ζωντανεύει, με μυρωδιές και γεύσεις να πλανώνται στον αέρα». Στα θετικά της συνοικίας, τα χαμηλά ενοίκια και αυτή η βίντατζ αισθητική που υπάρχει παντού, στα κτίρια και τα σοκάκια, στις κρυμμένες αυλές και στα μικρά μαγαζιά. «Γκαλερί, θέατρα, εφευρετικά μπαρ και εστιατόρια συνυπάρχουν με παλιά σπιτάκια, σε μια από πιο συναρπαστικές γειτονιές της Αθήνας. Εκεί όπου συμβαίνει πραγματικά η ζωή».

Keywords
Τυχαία Θέματα