Στολίδι του Αιγαίου το «Mykonos Palace»

Στολίδι του Αιγαίου το «Mykonos Palace»17.09.2018Ρεπορτάζ

Το υπερσύγχρονο πλοίο κάνει το δρομολόγιο από Σούδα προς Πειραιά σε μόλις 6,5 ώρες

Νέα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή γραμμή Σούδα - Πειραιάς - Σούδα ήρθε να δημιουργήσει η δρομολόγηση του υπερσύγχρονου cruise ferry «Mykonos Palace» από τις Μινωικές Γραμμές. Το επιβαταγωγό-οχηματαγωγό πλοίο έχει μήκος 214 μέτρα, δυνατότητα μεταφοράς 1.922 επιβατών και 821 αυτοκινήτων ή 104 φορτηγών και 110 Ι.Χ. Πραγματοποιεί καθημερινά το δρομολόγιο Σούδα - Πειραιάς σε μόλις 6,5 ώρες.

Το πλοίο, σύμφωνα με ναυτιλιακούς παράγοντες, έχει ήδη συμβάλει -κάτι που θα διαπιστωθεί περισσότερο στο μέλλον- στον εκσυγχρονισμό των ακτοπλοϊκών γραμμών και στην τόνωση της τουριστικής και της επιβατικής κινήσεως στα Χανιά. Το πολυτελές πλοίο αύξησε την κίνηση προς το λιμάνι της Σούδας, κάτι που διαπιστώθηκε με στοιχεία, καθώς τον Αύγουστο η κίνηση για πρώτη φορά στα χρονικά έφτασε στα επίπεδα του λιμανιού του Ηρακλείου.



Τα επίσημα εγκαίνια της γραμμής τελέστηκαν παρουσία εκκλησιαστικών και τοπικών Αρχών, και πλήθους κόσμου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο οποίος στο μήνυμά του τόνισε με νόημα ότι η δρομολόγηση του πλοίου «Mykonos Palace» στη γραμμή των Χανίων σηματοδοτεί την ενότητα της Κρήτης. «Και είναι πάρα πολύ σημαντικό όλη η Κρήτη να είναι ενωμένη και αγαπημένη, και να συμπορεύεται, όπως ακριβώς συμβαίνει σε αυτό εδώ το πλοίο» είπε ο Αρχιεπίσκοπος. Από τη δική του πλευρά, ο Αντώνης Μανιαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Minoan Lines, όπου ανήκει το «Mykonos Palace», υπογράμμισε: «Με τη δρομολόγησή του στη γραμμή Χανιά - Πειραιάς - Χανιά ενισχύουμε την παρουσία μας στις γραμμές της Κρήτης και συμβάλλουμε με την εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού μας σε στεριά και θάλασσα στην ποιοτικότερη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών, ενώ προσφέρουμε στους νέους ανθρώπους και της Κρήτης πολύτιμες θέσεις εργασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα