Το ΓΕΣ επέδωσε νέα μετάλλια σε ταξίαρχο, επειδή κάηκαν στο Μάτι

Το ΓΕΣ επέδωσε νέα μετάλλια σε ταξίαρχο, επειδή κάηκαν στο Μάτι17.09.2018Πρόσωπα

Στην προσπάθεια αποκατάστασης των πληγών που άνοιξε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 99 ανθρώπους, συμμετέχει ενεργά ο Ελληνικός Στρατός, που το απόγευμα της Παρασκευής παρέδωσε νέα μετάλλια στον

εν αποστρατεία ταξίαρχο Ελευθέριο Κοντογιάννη.

Το απόγευμα της 23ης Ιουλίου οι φλόγες κατέστρεψαν, μεταξύ άλλων, όλα τα μετάλλιά του, καθώς και τις διαμνημονεύσεις που του είχαν απονεμηθεί κατά την πολυετή σταδιοδρομία του.

Η τελετή παράδοσης έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στην έδρα του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τα μετάλλια παρέδωσε ο γενικός επιθεωρητής Στρατού - υπαρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Νικόλαος Μανούρης.

Αναγνώριση

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΣ, αναγνωρίζοντας ότι τα μετάλλια του κ. Κοντογιάννη δεν αποτελούν απλά απάρτια της στολής του αλλά και αναγνώριση των εξαιρετικών υπηρεσιών του, προέβη στην αποκατάσταση της απώλειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στρατός δείχνει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στους πυροπλήκτους στο Μάτι.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της τραγωδίας άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων βρέθηκαν στην περιοχή και έστησαν σκηνές για όσους έχασαν τα σπίτια τους και έμειναν ξαφνικά άστεγοι, ενώ παράλληλα μοίραζαν φαγητό και νερό στους πληγέντες και τους εθελοντές που έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα