Στο κόκκινο η εγκληματικότητα

Στο κόκκινο η εγκληματικότητα14.03.2018Αστυνομικά

Φόνοι, μαχαιρώματα,ληστείες, «ντου» σε σπίτια και εκρήξεις χθες στην Αττική

Από τον
Σπύρο Μουζακίτη

Σε έξαρση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η εγκληματικότητα σε όλη τη χώρα. Δολοφονίες, διαρρήξεις θρασύτατων δραστών, που δεν διστάζουν να μπουκάρουν στα σπίτια απειλώντας τους έντρομους ιδιοκτήτες, καθώς και ένοπλες επιθέσεις αλλά και εκρήξεις σε καταστήματα με άρωμα εκβιασμού ή και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών βρίσκονται σχεδόν καθημερινά στο αστυνομικό δελτίο, προκαλώντας έντονη ανησυχία στις Αρχές.

Τις πρώτες πρωινές

ώρες της Δευτέρας, ένας καβγάς -τα αίτια του οποίου ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί- ανάμεσα σε δύο Αλγερινούς στη μέση του δρόμου στην Ομόνοια κατέληξε σε φόνο. Ο 48χρονος δράστης εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα από αστυνομικούς, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας, και ενώ φέρεται ότι παραδέχτηκε πως σκότωσε τον 38χρονο ομοεθνή του, προς το παρόν δεν έχει πει το παραμικρό για το κίνητρό του.

Την ίδια στιγμή, αυξάνονται καθημερινά οι διαρρήξεις σε σπίτια, ενώ φαίνεται πως πλέον οι δράστες δεν περιμένουν την κατάλληλη στιγμή, όταν δηλαδή θα λείπουν οι ιδιοκτήτες. Τη Δευτέρα το μεσημέρι κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε σπίτι στη Νίκαια με σκοπό να το ληστέψουν και τραυμάτισαν 17χρονο μαθητή, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από το σχολείο. Οι δράστες τού επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν ελαφρά με αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιά.

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν το πρωί της Κυριακής και δύο ηλικιωμένοι στη Χαραυγή Αχαΐας, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τρεις θρασύτατους κουκουλοφόρους μέσα στο σπίτι τους. Οι κακοποιοί χτύπησαν τη γυναίκα αλλά και τον κατάκοιτο αδερφό της προτού το σκάσουν, αρπάζοντας ό,τι πολύτιμο βρήκαν.

Σφαίρες σε ψησταριά

Στο μεταξύ, σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Αιγάλεω. Δύο άγνωστοι σταμάτησαν με μια μηχανή έξω από μια ψησταριά και πυροβόλησαν τέσσερις φορές προς το κατάστημα! Την ώρα εκείνη μέσα βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης, οι υπάλληλοι και μια παρέα πελατών. Από θαύμα οι σφαίρες δεν τραυμάτισαν κανέναν, ωστόσο οι δράστες στη συνέχεια μπήκαν στην ψησταριά και άρχισαν να σπάνε ό,τι έβρισκαν μπροστά τους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους πελάτες. Στη συνέχεια, οι δράστες βγήκαν από την ψησταριά και εξαφανίστηκαν.

Παράλληλα, το Τμήμα Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. έχει αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, την υπόθεση της έκρηξης που σημειώθηκε στις 2.20 τα ξημερώματα της Τρίτης σε μαγαζί με λευκά είδη στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι. Οι δράστες διέρρηξαν το μαγαζί, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό και διέφυγαν χωρίς να τους δει κανείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα