Ορμπαν: Οσοι θέλουν να με διώξουν από το ΕΛΚ είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι

Ορμπαν: Οσοι θέλουν να με διώξουν από το ΕΛΚ είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι 04.03.2019Πρόσωπα

Δριμεία επίθεση του Ορμπαν κατά των Ευρωπαίων και ειδικά εναντίον του Γιούνκερ και του κερδοσκόπου

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Ξαναχτύπησε» ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν, που τον έχουμε συνηθίσει να μη μασάει τα λόγια του, αυτήν τη φορά χαρακτηρίζοντας «χρήσιμους ηλίθιους» που υπηρετούν την Αριστερά όσους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) τον επικρίνουν.

Ο αντισυστημικός ηγέτης της

Ουγγαρίας δήλωσε στην εφημερίδα «Welt am Sonntag» ότι οι επικριτές του στο ΕΛΚ, ενώ πιστεύουν ότι αγωνίζονται για μια πνευματική μάχη, υπηρετούν τα συμφέροντα εξουσίας των άλλων, «ακόμα και εκείνων των αντιπάλων μας». Σύμφωνα με τον Ορμπαν, η «επίθεση» εναντίον του στην πραγματικότητα γίνεται από τα αριστερά για «να αποδυναμώσει το ΕΛΚ».

Την άποψή του δεν φαίνεται να συμμερίζονται ήδη 10 κόμματα μέλη του ΕΛΚ, τα οποία έχουν ζητήσει την αποπομπή του. Υπενθυμίζεται ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του Φόρουμ των Δελφών, ζήτησε την αναστολή της συμμετοχής του κόμματος Fidesz του Ορμπαν στο ΕΛΚ. Μεταξύ των κορυφαίων επικριτών του Ορμπαν είναι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έχει τονίσει ότι το κόμμα Fidesz δεν αντιπροσωπεύει «τις χριστιανοδημοκρατικές αξίες με οποιονδήποτε τρόπο και ως εκ τούτου ο Ορμπαν δεν έχει θέση στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

Εκστρατεία

Στην περίπτωση του κορυφαίου Ευρωπαίου αξιωματούχου η αντιπάθεια είναι αμοιβαία, αφού ο Ορμπαν έχει ξεκινήσει στη χώρα του καμπάνια εναντίον του Γιούνκερ. Η εκστρατεία, που θα διαρκέσει ως τις 15 Μαρτίου, είναι ο λόγος που οι δρόμοι της Ουγγαρίας έχουν γεμίσει αφίσες στις οποίες απεικονίζεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μαζί με τον κερδοσκόπο αμφιλεγόμενο μεγαλοεπιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.

Οι δύο άνθρωποι που, σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, θέλουν να προωθήσουν την παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη, να καταργήσουν τα σύνορα, να εξαλείψουν τα έθνη και να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους για μια ανοιχτή, παγκόσμια κοινωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην ουγγρική κυβέρνηση, επόμενος στόχος της εκστρατείας -που άρχισε με την περιβόητη πλέον «απο-σοροποίηση», θα είναι ο νούμερο δύο της Κομισιόν ο αντιπρόεδρος Φρανς Τίμερμανς.

Keywords
Τυχαία Θέματα