«Σπρώξιμο» από ΗΠΑ για εξελίξεις στην Κύπρο

«Σπρώξιμο» από ΗΠΑ για εξελίξεις στην Κύπρο11.04.2018Πρόσωπα

Συνεχείς επαφές στη Λευκωσία

Κινητικότητα σημειώνεται στο Κυπριακό εν όψει της άτυπης συνάντησης Αναστασιάδη - Ακιντζί την ερχόμενη Δευτέρα. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει την Παρασκευή συνάντηση με την ειδική αντιπρόσωπο και σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία συναντήθηκε χτες με τον ηγέτη του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί.

Πληροφορίες αναφέρουν

ότι καταβάλλεται προσπάθεια να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Eντονο είναι το αμερικανικό ενδιαφέρον, καθώς ο βοηθός υφυπουργός Aμυνας των ΗΠΑ Τόμας Γκόφους θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον Κύπριο υπουργό Aμυνας Σάββα Αγγελίδη, ενώ θα δει επίσης εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών και Βρετανούς αξιωματούχους. Συνάντηση μιας ώρας είχε χθες το πρωί στα Κατεχόμενα η Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Κύπρο Καθλίν Ντόχερτι με τον κατοχικό ηγέτη Ακιντζί.

Για τον αγωγό

Στο μεταξύ, στο Κάιρο βρέθηκε χθες ο Κύπριος ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδης, όπου και ανακοίνωσε ότι οι δύο χώρες συζητούν την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από την ΑΟΖ της Κύπρου στην Αίγυπτο, στέλνοντας μήνυμα στην Αγκυρα ότι η συμπεριφορά της απειλεί τις προσπάθειες δημιουργίας συνθηκών σταθερότητας και ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο, μέσω και της ενεργειακής συνεργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα