7+1 θεατρικές πρεμιέρες τον Απρίλιο

7+1 θεατρικές πρεμιέρες τον Απρίλιο 11.04.2018Τέχνες

Ντοστογιέφσκι, Τσέχοφ, Ιψεν, Λιαντίνης, Αττίκ και οι «Γάτες» του Αντριου Λόιντ Βέμπερ έρχονται στις αθηναϊκές σκηνές

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Μπορεί οι στήλες θεαμάτων αυτήν την περίοδο να είναι φτωχές διότι οι περισσότερες θεατρικές σκηνές έχουν «κατεβάσει ρολά» από την Κυριακή των Βαΐων, ωστόσο μέσα στις επόμενες ημέρες θα κάνει πρεμιέρα μια σειρά αξιόλογες παραγωγές, που αξίζουν την προσοχή μας.

• Μία εξ αυτών είναι ο «Ηλίθιος» του Φιόντορ

Ντοστογιέφσκι, που θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης» του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με ένα εξαιρετικό καστ πρωταγωνιστών, όπως οι Πέτρος Φιλιππίδης -ενσαρκώνει τον αγαθό πρίγκιπα Μίσκιν-, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Κίτσου, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιώτα Φέστα και Ιωάννης Παπαζήσης. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Νίκος Διαμαντής.

• Παρασκευή και 13 (Απριλίου) θα αρχίσει και η μουσικοθεατρική παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ» στο Θέατρο Παλλάς, με τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Ακη Σακελλαρίου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Νάντια Κοντογεώργη, Μίνω Θεοχάρη, Κωνσταντίνο Ασπιώτη και μια μεγάλη ομάδα από ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς. Μαζί τους και η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ενώ την παράσταση σκηνοθετεί η Σοφία Σπυράτου.

• Στις 19 Απριλίου αρχίζει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης ο «Γλάρος» του Αντον Τσέχοφ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή. Το αυτοβιογραφικό έργο του Ρώσου συγγραφέα περιστρέφεται γύρω από τη ζωή, το θέατρο αλλά και το νόημα της δημιουργίας. Με τους Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Κλέωνα Γρηγοριάδη, Ηλέκτρα Νικολούζου, Γιώργο Παπαπαύλου κ.ά.

• Με ένα πολυσυζητημένο φιλοσοφικό κείμενο του Δημήτρη Λιαντίνη, την «Γκέμμα», καταπιάνεται ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος στη νέα παράσταση που θα ανεβάσει στο θέατρο Βρετάνια, αρχής γενομένης από τις 20 Απριλίου. Πρόκειται για ένα διεισδυτικό κείμενο, το
κύκνειο άσμα του συγγραφέα, το οποίο συμπυκνώνει φιλοσοφία και ποίηση σε μορφή πρόζας. Παίζουν οι ηθοποιοί Νίκος Καλογερόπουλος, Κατερίνα Διδασκάλου, Βασίλης Παλαιολόγος, Βίκυ Μαραγκάκη, Μιχαήλ Γιαννικάκης και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

• Από τις 20 Απριλίου ο Δημήτρης Αγαρτζίδης και η Δέσποινα Αναστάσογλου θα ανεβάσουν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου μια ελεύθερη μεταφορά του έργου του Χένρικ Ιψεν «Η κυρά της θάλασσας», με τον Δημήτρη Αγαρτζίδη, τη Βίκυ Κατσίκα και τον Αρη Μπαλή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

• Επίσης, ο βραβευμένος με το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» ηθοποιός Αργύρης Πανταζάρας θα μας παρουσιάσει τον μονόλογο «Ενας καλός λόγος» στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Το κείμενο έχουν γράψει η Ελίνα Μαντίδη και ο ίδιος, ενώ η πρεμιέρα θα γίνει στις 23 Απριλίου.

• Στα ελληνικά θα «τραγουδήσουν» από τις 25 Απριλίου οι «Γάτες»! Το διάσημο μιούζικαλ του Αντριου Λόιντ Βέμπερ, το οποίο είναι βασισμένο στο έργο του Τ. Σ. Ελιοτ «Old Possum’s Book of Practical Cats», θα φιλοξενείται το επόμενο διάστημα στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα. Στον ρόλο της Grizabella θα δούμε τη Σόνια Θεοδωρίδου, ενώ τον Gus θα ενσαρκώσει ο Κώστας Αρζόγλου. Παίζουν, επίσης, οι Ιάσων Μανδηλάς, Αρης Πλασκασοβίτης, Αννα Φιλιππάκη και Μαίρη Συνατσάκη.

Σηκώνει αυλαία απόψε ο «Ιούλιος Καίσαρ»

Στο Θέατρο Τέχνης, και συγκεκριμένα στη σκηνή της Φρυνίχου στην Πλάκα, ανεβαίνει από σήμερα ο πολυαναμενόμενος «Ιούλιος Καίσαρ», με τον Ρένο Χαραλαμπίδη στον ομώνυμο ρόλο. Η Νατάσσα Τριανταφύλλη σκηνοθετεί το θεατρικό, το οποίο εξιστορεί την υπερβατική προσωπικότητα ενός θρυλικού πολιτικού και στρατηλάτη. Παίζουν, επίσης, οι Στεφανία Σαμαρά, Απόστολος Κόκκαλης κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα