Σοκ! Και οι διασώστες του Ερ. Σταυρού σε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης

Σοκ! Και οι διασώστες του Ερ. Σταυρού σε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης03.08.2018Πρόσωπα

Στη φονική πυρκαγιά που κατέκαψε την ανατολική Αττική μια ομάδα εθελοντών διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αντίκρισε με τα μάτια της ένα αποτρόπαιο θέαμα...

...που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη της: 27 άτομα, άντρες, γυναίκες και παιδιά,

αγκαλιασμένα και απανθρακωμένα, καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν διέξοδο και να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα...

Πλέον, όπως ανέφερε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νικόλαος Οικονομόπουλος, η ομάδα που επιχείρησε στο Κόκκινο Λιμανάκι βρίσκεται σε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

«Δίχως όρεξη»

Οπως είπε χαρακτηριστικά, η ομάδα, η οποία αποτελούνταν από νέα παιδιά, από 18 έως 25 ετών, αν και έχει περάσει από εκπαίδευση, υπέστη σοκ με αυτό που είδε.

«Την επόμενη ημέρα ο αρχηγός τους διαπίστωσε ότι δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν. Οπως μου είπε, έβλεπε ότι δεν είχαν όρεξη. Γύρισαν πίσω στη βάση τους και εκεί τους περίμεναν ψυχολόγοι, γιατί είναι εθελοντές και αυτό που είδαν δεν ήταν ό,τι καλύτερο».

Παράλληλα, είπε ότι οι εθελοντές διασώστες χρησιμοποίησαν «αυτοματισμούς και την εμπειρία τους, προκειμένου να εντοπίσουν αγνοουμένους. Συγκεκριμένα, η ομάδα των διασωστών που βρήκε το οικόπεδο με τα 27 θύματα οδηγήθηκε εκεί ακολουθώντας μια σειρά από καμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στο τέλος ενός δρόμου.

Νέο θρίλερ με τα θύματα της καταστροφής! Δύο σοροί δεν έχουν ζητηθεί από κανέναν

Ενα νέο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου. Χθες έγινε γνωστό ότι δύο σοροί ανθρώπων, που έχασαν την άνιση μάχη με τον πύρινο εφιάλτη, παραμένουν αταυτοποίητες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η έρευνα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας καταλήγει ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο Μάτι ανέρχεται στους ογδόντα εφτά.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, από τη συγκριτική έρευνα του DNA ταυτοποιήθηκαν 81 θύματα της πυρκαγιάς, στα οποία προστίθενται οι τέσσερις τραυματίες που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε νοσοκομεία, ανεβάζοντας στους 85 τον αριθμό των νεκρών των οποίων έχουν διευκρινιστεί πλήρως τα στοιχεία.

Ωστόσο, υπάρχουν και δύο σοροί οι οποίες παραμένουν αυταυτοποίητες. Σύμφωνα με τις Αρχές, πρόκειται πιθανότατα για τον έναν που φέρεται ως αγνοούμενος και ακόμα μία σορός ανθρώπου, που προκύπτει από DNA που έχει βρεθεί, αλλά ανήκει σε άγνωστο άτομο, καθώς έχουν διευκρινιστεί οι ταυτότητες όλων όσων δηλώθηκαν από τους οικείους τους ότι χάθηκαν στην πυρκαγιά.

Ο φερόμενος ως αγνοούμενος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει δηλωθεί από φιλικό πρόσωπο, αλλά δεν έχουν βρεθεί συγγενείς για να ληφθεί γενετικό υλικό προκειμένου να γίνει και επιστημονικά η ταυτοποίηση. Επίσης, έγινε γνωστό ότι η έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας δεν έχει ακόμα τελειώσει και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί αύριο, όμως οι ειδικοί δεν περιμένουν, όπως λένε, κάτι περισσότερο από τα ήδη υπάρχοντα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, χθες πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο άλλος ένας εγκαυματίας.

Keywords
Αναζητήσεις
διεύθυνση εγκληματολογικων ερ
Τυχαία Θέματα